dani hurin-a - sveti martin na muri - 2020

Hrvatska udruga radijskih nakladnika nagradila rad i trud radijskih djelatnika u više kategorija

Svečano je bilo na dodjeli godišnjih nagrada HURiN-a – nagrađen je jednogodišnji rad i trud radijskih djelatnika u više kategorija, za što su primili prigodne plakete. Radove je na skupu održanom u Svetom Martinu na Muri u sklopu Dana HURiN-a ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u sastavu Diana Koller, Vanja Margetić i dr. sc. Zdravko Kedžo koji su i ove godine imali težak zadatak odabrati i nagraditi najbolje. Ovogodišnji “Zlatni mikrofon” otišao je u ruke Eve Zadro s Trend radija iz Karlovca i to za emisiju “Gost dana”. “Srebrni mikrofon” pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a za emisiju “Eko zona”, dok se “Brončanim mikrofonom” okitila Agneza Szabo s Hrvatskog katoličkog radija za emisiju “Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak”. Za najbolju akciju nagrađeni su Zabavni radio za akciju “Kontejneri za Čučerje“, Radio Slavonija za akciju “Prvi dan škole” i Antena Zadar za akciju “Darivanje prvašića”.


Aktivne su djelatnici radija bili i po pitanju proizvodnje kreativnih i zanimljivih jinglova. U kategoriji Jingle godine nagrađeni su Petrinjski radio (Penzić koji prati trendove), Radio Slatina (Internet) i Radio Drava (Tvoj top radio). U kategoriji Najbolja internet stranica također je troje nagrađenih – to su Radio Jaska, Radio Marija i Super radio.Predsjednik suda Zdravko Kedžo izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima i posebno činjenicom da je usprkos korona krizi na natječaj pristigao veliki broj prijava. Čestitavši nagrađenima okupljenim je radijskim djelatnicima poručio da ustraju u stvaranju kvalitetnih radijskih sadržaja.

Osim ovih dodijeljene su i nagrade za dugogodišnji rad u domaćem eteru

Čak dvije radijske postaje – Radio Koprivnica i Petrinjski radio – nagrađene su za 75 godina rada i djelovanja u eteru. Radio Ogulin već 55 godina plovi radijskim eterom. Pola stoljeća rada skupilo se i za Obiteljski radio Ivanić, kao i za Radio Samobor. Radio Qurinus, zajedno s Radio Bljeskom, plovi eterom već četvrt stoljeća. Radio Delta, Radio Ragusa, Radio Rab, Radio SVN i Radio Slunj primili su plakete za petnaest godina rada. Deset godina rada obilježili su Super Radio i City radio.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged