hrvatska nogometna reprezentacija | luka modrić | novi dres | euro 2024

Hrvatska nogometna reprezentacija predstavila dres u kojem će nastupati na natjecanju EURO 2024

Hrvatska nogometna reprezentacija ima novi dres! Naime, Hrvatski nogometni savez i njegov tehnički partner Nike ponosno su predstavili nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije s legendarnim kvadratima koje će aktualni brončani sa Svjetskog prvenstva u Kataru nositi u predstojećem ciklusu, a koji uključuje i EURO 2024, nadolazeće Europsko nogometno prvenstvo koje će se igrati u Njemačkoj.

Dresovi su predstavljeni na posebno organiziranom događaju u Zagrebu na kojem su Vatrene pozdravile stotine vjernih navijača. I dodajmo, oni su ih prvi puta mogli vidjeti na hrvatskim reprezentativcima. A pri čemu je polovica aktualnog kadra nosila prvu, a druga polovica pričuvnu garniture. Redizajnirane dresove prepoznatljivog dizajna kapetan Luka Modrić i suigrači nosit će na Euru u Njemačkoj. A tamo će Vatreni nastojati nastaviti trend sjajnih rezultatskih ostvarenja s posljednjih velikih natjecanja.

Na upečatljivom prvom dresu, kultni crveni i bijeli kvadrati postali su najveći do sada. A oni nude hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i na terenu. Unutarnja strana ovratnika otkriva pak logotip Obitelj/Family koji još više odražava jedinstvo među Vatrenima. Tu je i vanjski rebrasti dio koji dodaje još izraženiji moderni stil.

Hrvatska nogometna reprezentacija je prepoznatljiva po svojim “kockicama”

Nadahnut starom slavom, pričuvni dres donosi moderan začin klasičnom stilu. I to kako bi podsjetio igrače i navijače da nastave sanjati velike snove. Ukošeni kvadrati na novom dresu još jednom odaju priznanje herojima sa Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj. A plava boja istog odgovara tonovima boja na grbu i zastavi Republike Hrvatske. Naravno, logo Obitelj/Family ni u ovom slučaju nije izostao na unutarnjoj strani ovratnika. A on je pravi podsjetnik na veliku hrvatsku vatrenu nogometnu obitelj.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije opet je korištena napredna Dri-FIT ADV tehnologija tvrtke Nike. Tu je i prozračni materijal, izrađen od recikliranih plastičnih boca. On sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela i omogućuje igračima da ispod dresa ostanu suhi od prve do zadnje minute.

“Naravno da smo odlučni u viziji da prvi hrvatski dres mora biti u bojama naše šahovnice, a sviđa mi se što je Nike kreirao jedan novi, hrabar i maštovit dizajn tog prepoznatljivog uzorka, s nikad većim crveno-bijelim kvadratima. Dres uistinu izgleda moćno i snažno, baš kao i naša reprezentacija na terenu. Istovremeno, siguran sam da će i drugi dres biti vrlo popularan među navijačima jer podsjeća na legendarnu 1998. godinu. Dresovi Vatrenih uvijek u sebi nose snagu hrvatskog identiteta i tradicionalnu šahovnicu koja u svakom igraču i navijaču iznova budi izražen nacionalni ponos”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Luka Modić “oblači” deveti set dresova otkad je prvi put zaigrao za reprezentaciju

“Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta odjenuti hrvatski dres. Ali uvijek se iznova obradujem novoj garnituri koja slijedi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bijele kvadrate i moram priznati da mi se iznimno sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo. Također, dopada mi se atraktivan dizajn pričuvnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim nogometašima pa tako i meni”, rekao je Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije.

Novi dresovi koje će nositi Hrvatska nogometna reprezentacija dostupni su za prednarudžbu od ponedjeljka, 18. ožujka 2024. godine, a možete ih rezervirati putem službene internetske trgovine HNS-a na adresi shop.hns.family. I dodajmo, isporuke će stizati od četvrtka, 21. ožujka.

Tagged