predstava "udavače" - hit teatar - 2020

Hit teatar održao premijeru svoje humoristične predstave “Udavače” u zagrebačkom kazalištu Vidra

Nakon što je na početku karantene i prve nagrade publike “Najjači smehek” osvojene u ožujku 2020. godine na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, premijera predstave “Udavače” Hit teatra morala biti otkazana, u petak, 2. listopada 2020. godine, zagrebačka publika željna okusa kazališta i dobrog humora napokon mogla uživati u satiričnoj komediji koja propitkuje današnje ljubavno – bračne odnose i donosi obilje (ne)zgoda s modernih vjenčanja koje se prepričavaju cijeli život. Predstava koja je i tijekom krize izazvane koronavirusom bila jedna od najgledanijih u Lijepoj našoj i odigrana više od 20 puta, nastala je prema scenarističkom predlošku Matka Elezovića, za kostime je zaslužna Elvira Ulip, dok je režijski dio ‘kolača’ odradio Mario Kovač.

Glumački trio – Erna Rudnički, Jan Kerekeš i Matea Elezović Brdar – majstorski se “uvukao u kožu” kroz petnaestak šarolikih likova iz naše tragikomične svakodnevice i “dopušteno” puno gledalište nasmijao do suza i poslije dugog pljeska posvetio se rezanju slavljeničke torte. I nakon svečane zagrebačke premijere, za Udavače predaha nema, jer su već tijekom listopada pozvane na dva kazališna festivala i nekoliko gostovanja, a sljedeće izvedbe u Zagrebu zakazane su za početak studenog.

Premijera je, kako je to već postalo uobičajeno, održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a među prvima su je pogledala poznata imena s naše kulturno – društvene scene. Između ostalih, tu su bili Ana Vilenica, Almira Osmanović, Matija Prskalo, Tena Jeić Gajski, Petra Težak, Zoran Pribičević, Dražen Ilinčić, Ivan Magud i Zoran Šprajc.

matea elezović brdar 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Hit teatar održao premijeru svoje humoristične predstave “Udavače” u zagrebačkom kazalištu Vidra

Comments are closed.