hiljson mandela :: trap koncert :: tvornica kulture zagreb :: listopad 2022. :: foto: marko lopac

Hiljson Mandela imao trijumf karijere na najvećem solo koncertu pred prepunom Tvornicom!

Prepuna zagrebačka Tvornica kulture ispisala je novo poglavlje domaće glazbene scene – Hiljson Mandela, član utjecajnog trap kolektiva KUKU$ i pionir ovog žanra u petak, 14. listopada 2022. godine, održao je svoj najveći samostalni koncert do sada i u euforičnoj atmosferi sa svojom vjernom publikom pokazao snagu je koju nosi ovaj moćni glazbeni val nove generacije!


Užarena energija i neumorna podrška publike dovodila su atmosferu koncerta do usijanja. Sve je započelo već u trenucima okupljanja pred sam početak, a “eruptiralo” uvodnom pjesmom i izlaskom trap miljenika na pozornicu. Krenulo je snažno s pjesmom Mbappe i nije se ni na trenutke zaustavljalo tijekom dva sata energičnog koncerta. Bogata setlista uključila je više od trideset pjesama, mahom novih singlova. Tako smo čuli McLaren, Cura s kvarta i Gori sve s aktualnog albuma Mandela Effect, ali i publici dobro poznate starije trap hitove, poput Šnitanje, 1992 i Frend.

Uz Hiljsona na pozornici su gostovali i brojni domaći traperi

U nastupu mu je kroz čitavo vrijeme u ulozi DJ-a podrška bio producent i suradnik Mihovil Šoštarić Lockroom. A na pozornici su mu se pridružila i nekolicina vodećih predstavnika domaće trap scene. Budući da glazbeni gosti nisu bili najavljivani do samog koncerta, publiku je redom oduševljavalo pojavljivanje glazbenih im miljenika Dine Blunta i Swane u pjesmama On My Neck, Bebica i Utikač, zatim Zemba Latife u Zvijezde, kao i Miach u aktualnom radijskom Top 10 singlu NLO te Shire Rodbine i Buntaija.

Ovakva večer svakako nije mogla proći bez Hiljsonove glazbene okosnice. Stoga je u sredini koncerta najavio “svoju braću”, nakon čega su uz njega na pozornicu stali Goca RIP i Iso Miki. KUKU$ kolektiv je tako bio kompletan, što je unijelo još jedan snažan val oduševljenja među publikom! Projurili su hitovima Bode Miller, Napravit ću scenu i Real Slavs te izazvali kaos koji je zaokružen i nezaobilaznim mosh-pitom na sredini Tvornice kulture. A pred sam kraj nastupa uzavrela euforija došla je do svog vrhunca pojavom još jednog miljenika publike. Hiljson Mandela je na pozornicu pozvao osječkog glazbenika z++ s kojim je izveo zajedničku pjesmu Još ovu noć.

Hiljson Mandela je koncert rasprodao mjesec dana unaprijed

Hiljson Mandela je u zagrebačkoj Tvornici kulture priredio jedan od najatraktivnijh samostalnih trap koncerata ove godine. Mjesec dana unaprijed rasprodana dvorana pokazatelj je koliko se ovo događanje s nestrpljenjem iščekivalo. A sve do zadnjeg trenutka tražila se ulaznica više…

Za pionira trap žanra ovaj koncert predstavlja krunu dosadašnje glazbene karijere u kojoj su već do sada ispisani zamjetni uspjesi. Od stvaranja domaće trap scene s kolektivom KUKU$ do nagrade Cesarica za pjesmu Ova ljubav sa Zsa Zsom pa sve do ovogodišnjeg najistaknutijeg trap albuma Mandela Effect, koji je već u prvom tjednu objave pomeo glazbene streaming platforme, uključujući i cijenjeni chart Billboard Croatia Songs 25, na kojem se našao s čak pet pjesama.

Kako kaže u jednoj od svojih pjesama – “samo jako naprijed”. A nakon zagrebačke Tvornice kulture slijedi Hiljsonov samostalni koncert u riječkom Pogonu kulture, u petak, 25. studenog, kao i niz glazbenih noviteta koje priprema. Više o Hiljsonu Mandeli doznajte na njegovom Instagram profilu.

VIDEO: Hiljson Mandela – Gori sve (ft. Palac) :: McLaren (ft. Rasta)

Tagged