elemental i klošarenilo - hej, sanjalice - 2020

Hej, sanjalice! – Klošarenilo i Elemental udružili snage za najpozitivniji video u ovoj godini

Prošlo je točno pet godina od velikog hita Elementala Goli i bosi, pjesme koja je zvukom i stilom, uz živahan ritam i optimističan stav, iznenadila mnoge. Iako Elemental slovi kao bend čije su primarne teme pjesama društvene, socijalne i ljubavne tematike, s vremena na vrijeme, bend napravi pjesmu kojom nas podsjeti da zastanemo, udahnemo, nasmijemo se i kažemo: “Sve će biti u redu”. Da nastavimo sanjati i da zahvalimo suncu. I upravo tamo gdje je Goli i bosi stala, nastavlja njihova nova pjesma Hej, sanjalice – pjesma je nastala sasvim spontano, iz potrebe samih članova benda za pozitivnom i dobrom energijom.

Hej, sanjalice smo napravili u jednom opuštenom sessionu kod Remi u stanu. Bilo je to jedno sunčano popodne, oni dani kad se sve čini kao da je na svom mjestu. Našli smo se bez nekih radnih planova, samo na kavi i čaju, i Erol je dok smo razgovarali stalno vrtio neke akorde na akustičnoj gitari. U jednom se trenutku tema razgovora potpuno izgubila i mi smo spontano uz melodiju počeli dodavati tekst, kao da sebi sami pišemo ili onima sličnim nama. Bio je to onaj dan kojeg pjesmom želiš opisati, zadržati, onaj dan koji ti daje osjećaj da nisi lud jer sanjariš, da nisi lud što od tih snova ne odustaješ. I tako, rečenicu po rečenicu, nastala je – Hej, sanjalice! Naša nova pjesma kojom slavimo sve sanjare i njihove snove! Iskreno mislimo da takvih pjesama fali, pogotovo u ovo vrijeme kada je nekako sve više sivo nego šareno. Fali pjesama koje će nam svakodnevici dati i malo boja, a da nisu nužno ljubavne tematike. Nakon Goli i bosi, ovo je naša najaktualnija himna i posveta svima onima koji ne odustaju, utopistima i sanjarima, sakupljačima malih stvari”, rekao je Luka Tralić Shot.

POD ZVJEZDANIM NEBOM MALEN I SITAN, NISI NI SVJESTAN DA MOŽDA SI TI SVEMIRU BITAN

Pjesma s ovakvom porukom i atmosferom zaslužuje i sasvim poseban video spot. Upravo te misli dovele su do suradnje s umjetnicom Maidom Ljubuškić, čiji rad i inspirativne ilustracije te poruke, nose naziv Klošarenilo.

Klošarenilo je zajednica pozitivnih ljudi koju je Maida uspjela okupiti na svojim društvenim mrežama, a samo na Facebooku broji 135.000 fanova. Svaki dan, vojsku svojih obožavatelja Maida, tj. Klošarenilo uveseljava svojim radovima. Katkad duhoviti, ponekad ironični ili satirični, no gotovo uvijek povezani sa životnom svakodnevicom, njeni radovi, ilustracije i rečenice godinama oduševljavaju i uljepšavaju dane širokom broju ljudi.

Spoj Elementala i Klošarenila, njihove pjesme i njenih ilustracije donio je trenutačno najpozitivniji videospot ove godine – pogledajte Hej, sanjalice – i svjesno odlučite da je baš danas dobar dan da bude dobar dan.

Za ilustracije spota Hej, sanjalice odgovorna je Klošarenilo, animaciju potpisuje Nevio Smajić, dok su za režiju zaslužni Ante Zvonimir Stamać i Konrad Lovrenčić.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -