gungula - formidable funky monkey under my skirt I 2022. I moonlight sessions

Gungula s pjesmom “Formidable Funky Monkey Under my Skirt” nastupila u Moonlight Sessionsu

U novoj proljetnoj epizodi glazbenog serijala Moonlight Sessions predstavlja se zagrebački jazz/funk bend Gungula. Ovaj iznimno zanimljiv glazbeni sastav čine dame i gospodin različitih profesija i interesa koji dijele veliku želju za stvaranjem glazbe. Osim korištenja cijelog spektra boja instrumenata (saksofona, trube, preko kontrabasa i bubnjeva sve do gitare i violine) i poigravanja žanrovima, njihov je cilj širiti ljubav i pozitivnu energiju svakom svirkom i koncertom.


U posljednjih pet godina svirali su na ulicama Zagreba, Rijeke i Krka te u sklopu popratnih programa festivala Animafest, Zagreb Film Festival, Motovun u Zagrebu i Lutkokaz. Također, nastupili su i na Fest jazzu u Koprivnici, Špancirfestu i dr. Posebno su im drage samostalne gaže i one odsvirane u sastavu Gungula & Friends u Klubu Močvara. Dodajmo da “Gungula” u slengu znači metež, vreva ili strka… Više o ovom jazz-funk bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Bend je izveo pjesmu “Formidable Funky Monkey Under my Skirt”

Svoju autorsku pjesmu Formidable Funky Monkey Under my Skirt u sklopu Moonlight Sessions serijala izveli su u sastavu – Matilda Fatur (bas gitara), Margareta Sinković (violina), Ivan Lujić (gitara), Laura Tandarić (bubnjevi), Duga Bavoljak (truba) i Sonja Domitrović (saksofon). Dodajmo da im se pridružila i Moonlight ekipa otpjevavši s njima nekoliko stihova. Produkciju i ovog puta potpisuje ekipa iz Intek Music (audio) i Beyond Pines Films (video).

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama. Posebnosti koje karakteriziraju ovaj glazbeni serijal su koncertne izvedbe snimljene na mjesečini izvan gradskih središta. A to urbanoj kulturi dodaje novu vrijednost. Također, sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom, koja polako otkriva detalje i noćni pogled na grad. Više sličnih video spotova pogledajte na Youtube kanalu Moonlight Sessionsa.

Video: Gungula – Formidable Funky Monkey Under my Skirt I Moonlight Sessions Vol. 13

Tagged