letu štuke - žad - 2020

Grupa Letu Štuke predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom “Žad”

Nakon singlova “Bože zdravlja”, “Supermarket”, “Zemlja gori” u suradnji s Dubioza kolektivom, “Bočice” i “Topla voda” legendarna sarajevska grupa Letu Štuke, predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom “Žad”! “Spot za pjesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom – ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka”, rekao je frontmen grupe Dino Šaran.

Prošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktualnog studijskog albuma Topla voda. Album su predstavili u zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru, beogradskom Domu omladine te sarajevskom Domu mladih. Album je objeručke prihvatila i pohvalili kako kritika tako i publika.

“Muzički video spot uopće je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutarnja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svijetom. I tu je zajedničko djelovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumijeva dugotrajan manualni proces koji ne bi bio moguć bez pjesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osjećam”, rekla je Žana Forca.


  • foto: Amer Kuhinja

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

2 thoughts on “Grupa Letu Štuke predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom “Žad”

Comments are closed.