fluentes - putnici - 2020

Grupa Fluentes predstavlja pjesmu “Putnici” – singl za ljude koji vjeruju u dobru glazbu

Nakon izvrsnog singla “Ljetna haljina” u čijem je spotu gostovala Ella Dvornik i koja je mjesecima bila na top listi najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, grupa Fluentes je za novi singl odlučila predstaviti nešto potpuno suprotno. Pjesma “Putnici” je laganija, osobnija i malo duža nego pjesme koje se inače odabiru za singlove.

Zašto je upravo pjesma Putnici odabrana za singl, objasnio je Goran Bošković, frontmen grupe Fluentes: “Ovo je naslovna pjesma našeg drugog albuma kojeg spremamo za proljeće i oduvijek mi je u glavi bilo da pjesma Putnici nikada neće biti singl jer je previše osobna, previše zatvorena i prema nekim nepisanim pravilima neradiofonična. Međutim, mislim da svaki bend treba stvarati i objavljivati pjesme u koje vjeruje, koje su dio njihove osobnosti, koje su napravljene za njih. Putnici su centralna koncertna pjesma za nas – to je pjesma koja nama digne adrenalin i koja nas motivira. U liveu se uvijek dogodi nešto novo i neočekivano s njom. Na koncertu u Saxu smo nakon sjajne reakcije publike shvatili da je ovo idući singl – za nas, za publiku i za ljude koji vjeruju u dobru glazbu.”

Video spot je sniman na predivnim lokacijama Kopačkog Rita uz dvoje sjajnih mladih glumaca Antoniu Mrkonjić i Antonia Jakupčevića.

Redatelj spota Josip Grizbaher zamislio je prikazati beskraj i atmosferu pjesme kroz minimalistički odnos dvoje izgubljenih ljudi koji ne znaju komunicirati, zaboravili su komunicirati ili su se umorili od komunikacije.

“Već dugo vremena surađujemo s Josipom i njegovim Cinematic Studiom koji uvijek postavljaju ljestvicu sve više i više”, dodao je Goran Bošković.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -