grupa beti - pjesma vili - 2021.

Grupa BETI koju čine Natali Dizdar i članovi Mayalesa ima novi singl “Vili”

Nakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt BETI fantastičnim singlom “Slobodna”, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stigao je novi hit – “Vili”!

Pjesma “Vili” čim se pojavila momentalno je počela osvajati radijski eter. A BETI sada predstavljaju i video spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić. Podsjetimo, on je animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.


U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson. “Iako to ime trenutno pluta po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu. Naime, pjesma je napisana prije nekoliko godina. A prva akustična verzija koju smo snimali zvučala je baš kao neka stvar od Willieja Nelsona. I onda smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao zakačen“, rekao je Luka Geček.

Pjesma Vili se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla “Slobodna”

“Malo manje disca, a malo više countryja. No, i dalje smo u 1974. godini”, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček: “Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili ipak više introspektivna pjesma.”

Nakon dva sjajna singla BETI nastavljaju dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je Natali Dizdar: “Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici.” Više o Natali doznajte na Wikipediji.

Video: Grupa BETI – Vili

Tagged