grupa "alisa" beograd 2020

Grupa “Alisa” predstavila novu pjesmu i spot na prvi dan proljeća

“Grupa Alisa je u ovim teškim trenucima uz svoj narod. Pozivamo sve građana da ostanu kod kuće i da se čuvaju pandemije korona virusa. Nadamo se da će sve ovo uskoro biti iza nas, da ćemo pokazati solidarnost i pobijediti. Dat će Bog da prođu ove nedaće i da ovu godinu završavamo i lijepim stvarima, tj. velikim koncertom u Beogradu koji bi obilježio 35 godišna rada naše grupe”, rekao je bubnjar grupe Peđa Cvetković. Beogradski bend Alisa, nastao davne 1984. godine, a promocijom drugog singla i spota Blago onom ko te ne sanja najavljuje novi album u izdanju PGP RTS-a, koji će objaviti na jesen 2020. godine.

Muziku i aranžman za pjesmu Blago onom ko te ne sanja napisao je Miroslav Živanović Pile, a autor teksta je Radovan Dabanović.

Spot za pjesmu radila je produkcija Solution, koja je takođe zaslužna i za spot pjesme Pijane noći.

“Pjesma Blago onom ko te ne sanja je naša stara pjesma koju smo sada iznijeli u novom aranžmanu. Zahvalni smo produkcijskoj kući Solution na suradnji i odličnoj produkciji video spotova za naše dvije nove pjesme i nadamo se da će se suradnja nastaviti. Također, želimo se zahvaliti i našim talentiranim glumcima, Isidori Građanin i Radetu Maričiću, koji su svojom glumom doprinijeli da ovaj spot bude na visokom nivou“, rekao je pjevač grupe Alisa, Miroslav Živanović Pile.

Pesma je snimana u studiju Sky, a produkciju potpisuje Vladimir Negovanović.

Na novom albumu pored novih pjesama bit će i starih hitova sa pet albuma grupe Alisa kao što su Sanja, Kesteni, Posle devet godina, Skidam košulju da legnem, Da li si čula pesmu umornih slavuja, Sećanja i druge.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged