gretta - crv :: 2023.

Gretta, zagrebački rock kvartet, predstavlja spot za singl “Crv” – zanimljivo, spot je snimljen u klubu Spunk

Zagrebački rock kvartet Gretta, nakon što je krajem studenog 2022. godine predstavio svoj novi singl “Crv”, sada za njega predstavlja i videospot! I dodajmo, Gretta “Crvom” najavljuje i novi EP koji će biti objavljen tijekom veljače 2023. godine. A spot za “Crva” je dinamičan, energičan i pomalo mističan. Spot je snimljen u zagrebačkom klubu Spunk, a za režiju, kameru i montažu je zaslužan Dinko Čvorić Doringo.


“Snimiti spot za bend s pozamašnim opusom poput Grette, čiji su dosadašnji video radovi bili na iznimnom nivou, kako idejnom tako i tehničkom, je veliki izazov. Više od same radnje smo pazili na dinamiku i vizualni ambijent u kojem je glumica Lara Brkić otkrila samo dio svojih sposobnosti. Članovi benda su također iznijeli veći dio spota. Pokazali se kao veliki profesionalci, prijatelji, ali i entuzijasti koji nikada u karijeri nisu klonuli duhom i ljubavlju prema glazbi. A to se na samom snimanju, a time i u spotu, jasno vidi”, rekao je Dinko Čvorić Doringo.

Singl “Crv” je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denykena

Glazbu i tekst potpisuju Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, dok su aranžman radili Denis Mujadžić Denyken i svi članovi Grette. “Pjesma metaforičnog naziva Crv govori o depresiji u današnjem društvu te o modernom stilu života, koji često ne zadovoljava potrebe čovjeka. Ljudi su vječno u potrazi za srećom koju prilično teško postižu. No, mi smo jako zadovoljni pjesmom. Odlično je ispala, a donosi moderan, malo žešći rock izričaj”, rekao je Hrvoje Medanić, gitarist Grette.

Podsjetimo, zagrebački punk-rock bend Gretta iza sebe ima nekoliko stotina odsviranih koncerata po Hrvatskoj i regiji. Do sada su snimili pet studijskih albuma. Dobitnici su Porina, osvajači Rock&Off nagrade te dobitnici još niza glazbenih nagrada i priznanja. Singlovima Najbolje tek slijediAstronaut te aktualnim Crvom, Gretta najavljuje novi EP. Više o ovom energičnom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEOSPOT: Gretta – Crv

Tagged