green river festival, savski nasip, zagreb I 2020. I foto: dinko pasini

Green River Fest 2020 pronašao svoj dom uz rijeku Savu kod Hendrixovog mosta

Zakoračiti u budućnost, zaviriti u prošlost i uživati u sadašnjem trenutku – tako bi se mogao opisati Green River Fest, u potpunosti usklađen s prirodom. Otvorio je svoja vrata na zelenoj livadi kraj zagrebačkog Hendrixovog mosta i do 20. rujna 2020. godine očekuje na savskom nasipu svoje male i velike goste.

Bogati sportski program by Decathlon, atraktivne radionice za djecu i odrasle kao i pametna zona zasigurno će privući mnoge posjetitelje. Dodajmo da je Zagreb prvi domaćin ovog Festivala. A on već sljedeće godine kreće na turneju po najvećim hrvatskim rijekama – na Savi, Dravi i Dunavu.


Zagrebačko savsko kupalište nekada je bilo popularno mjesto druženja, zabave i zaljubljivanja. Nažalost, danas ono više ne postoji. No sačuvana su sjećanja i žive slike u filmu Tko pjeva zlo ne misli, kojeg će posjetitelji moći pogledati u srijedu, 2. rujna. Nezaobilazan dio savskog kupališta bio je Babinjak, žensko sunčalište. Ono će ponovno oživjeti na ovom Festivalu i to uz legendarni izbor za Miss Save! Dodat ćemo da su Babinjak izgradili su ga članovi Udruge od recikliranih materijala. A on će tako ugostiti mnoge dame koje svojim potpisom ostavljaju trag. Neke od njih su i vrsna kreativna poduzetnica Kristina Ercegović kao i mlada Ena Rajić, koja “stihove niže ne bi li vam bila što bliže”.

Green River Fest spaja prošlost s ljepotom sadašnjeg trenutka i novim tehnologijama

A taj spoj ćete osjetiti na solarnim ležaljkama, dok slušate glazbu sa solarne pozornice i rashlađujete se pod solarnim tuševima! Organizatorica festivala, Ana Rosandić, naglašava da Green River Fest kroz praktične primjere želi približiti posjetiteljima primjenu obnovljivih izvora energije kao učinkovitih rješenja budućnosti. Ukratko, ovaj Festival želi potaknuti ljude na upotrebu i u vlastitim domovima. Dugoročni cilj je kroz obnovljive izvore energije osiguravati električnu energiju za cijeli festival i u potpunosti postati neovisan o mrežnom sustavu. Tako bi se emisija CO2 svela na minimum i pridonijelo borbi protiv klimatskih promjena kao gorućeg problema današnjice.

Jednom tjedno Green oaza ugostit će i tematske plesnjake. A navečer nastupaju DJ-evi, Jeboton ansambl i mnogi drugi! Klince očekuju kreativne radionice uz svakodnevne izrade maskica #reusedontabuse od recikliranih materijala. A u igrama bez granica mogu se okušati i djeca i roditelji. Prošlost i budućnost spajamo VR naočalama i prizorima sa rijeke Save, a spretnost testirajte na slacklineu.

Gurmane očekuju pivnica Medvedgrad, punjeni langoši, frkavci, slatke i slane green rolice i posebni kokteli Green River i Solar Sun. A u subotu, 12. rujna širit će se miris šarana na rašljama u sklopu Ribičke večeri uz koncert Stampeda. Događanje organizira udruga Priroda za sve uz podršku Pivovare Medvedgrad, Flixbusa, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Toma palete i Svijeta trske. Više o ovog fastivalu doznajte na službenoj Facebook stranici.

Video: Stampedo – Marinero / Stampedo – Jadranska sol

Tagged