goribor :: vintage industrial bar zagreb :: 2013.

Goribor predstavlja koncertni video koji je snimljen na nastupu u Vintage Industrial Baru 2013. godine

Nakon što je neponovljivo koncertno iskustvo grupe Goribor prošle, 2022. godine, zaokruženo objavom njihovog digitalnog live audio albuma jednostavno naslovljenog “Live”, sada je u digitalnom obliku dostupan i cijeli koncertni video koji je zabilježen 19. i 20. rujna 2013. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru! A spomenuti video zapis koji bilježi neke od posljednjih nastupa benda uživo, dosad je predstavljen ekskluzivno i to samo putem digitalne platforme Tidal. No, fanovi grupe Goribor će ga od sada moći pogledati poslušati i putem YouTube platforme!


Upravo je na ovom koncertnom nastupu vidljiva jasna povezanost Goribora, benda koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni i njihove vjerne publike, koju su od samih početaka svog glazbenog djelovanja pridobili upravo svojim unikatnim glazbenim izričajem, iskrenom poetikom i stilom.

Neponovljivi koncertni video nastao iz snimljenog i montiranog video materijala redateljice i producentice Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka. A taj video još jednom potvrđuje vanserijsko iskustvo Goribora uživo koje je ušlo u legendu. Ona zaista na najbolji način dočarava ovaj jedinstveni glazbeni fenomen…

Bend je uz snimku koncerta predstavio i video spot za pjesmu “Moje misli”

Kako bi se popratila objava zapisa genijalnog koncertnog nastupa u Vintage Industrial Baru, sada je predstavljen i novi live video spot za pjesmu Moje misli. A to je originalno četvrti objavljeni službeni singl sa slavljeničkog izdanja Evo je banja iz 2012. godine. Podsjećamo kako su protekle godine objavljena i vrhunska obljetnička reizdanja grupe Goribor pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear.

To su reizdanja prvog albuma Goribor (Dancing Bear, 2007.) i obljetnički album Evo je banja (Dancing Bear, 2012.). I dodaojmo, oni su objavljeni po prvi put i na dvostrukom vinilu! Upravo su s Evo je banja, minimalističkog glazbenog remek-djela koje je uzburkalo provjerene forme i revitaliziralo samu esenciju rocka ovih prostora, u lipnju iste godine u suradnji sa svojom matičnom diskografskom kućom obilježili njegovu desetu godišnjicu. I naravno, oba naslova osvojila su vrh Top-liste prodaje domaćih albuma u 2022. godini. Više o Goriboru doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Goribor – Vožnjica (live)

Tagged