tomislav goluban - memphis light - 2020

Golubanova usna harmonika ponovno sjaji, ovaj put pod svjetlima albuma “Memphis Light”

Od početka karijere do danas, Tomislav Goluban dokazuje virtuoznost, uvodi razne glazbene inovacije, surađuje s brojnim umjetnicima, osvaja nagrade i priznanja, educira mlade te kruni svoju diskografiju albumima iz same kolijevke bluesa – Chicaga i Memphisa. Memphis Light je Golubanov 11. studijski album, koji je nastavak prethodnika Chicago Rambler s kojim je ostvario do sad najzapaženiji inozemni uspjeh, postigavši odlične pozicije na specijaliziranim TOP ljestvicama diljem svijeta, a proglašen je petim najboljim albumom Chicago bluesa te 86-tim najboljim blues albumom 2019. godine (Roots Music Report).

Od 10 pjesama na albumu Memphis Light, Tomislav Goluban autorski potpisuje njih 9. Kao što je istaknuto i u naslovu, Goluban je ovaj put otputovao na jug te u Memphisu u Ardent studiju s američkim glazbenicima u nekoliko dana snimio cijeli materijal.

Nogometnim rječnikom, ako svaki od dosadašnjih 11 Golubanovih albuma ima svoju poziciju, sasvim je svejedno koju ima Memphis Light, jer on je kapetan momčadi.

Memphis Light – popis pjesama

1. Hayloft Blues
2. Fun Starts Here
3. Country Bag
4. Disappear For Good
5. Memphis Light
6. House Of The Rising Sun
7. Spirit Will Never Get Old
8. Party Time Blues
9. Woman Needs A Man
10. Can I Be What I Want


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -