29. glazbena nagrada porin 2022.

Glazbena nagrada Porin 2022 održat će se u Osijeku dan ranije od planiranog

Vijest kako će Osječko-baranjska županija i grad Osijek biti domaćini dodjele najvažnije glazbene nagrade Porin dočekana je s veseljem u glazbenim krugovima. Ali zasigurno najviše i kod slavonske publike. No, dodjela će se zbog tehničkih razloga ipak održati, umjesto planiranog 25. ožujka, dan ranije, odnosno u četvrtak, 24. ožujka. To će biti 29. po redu dodjela koju ćemo pratiti uživo na prvom programu HTV-a iz osječke dvorane Gradski vrt.


Dodajmo da su pripreme za Porin u Osijeku nakon dugih šesnaest godina u punoj su snazi. Naime, dvije godine pandemije koronavirusa onemogućile su ono na što smo navikli kad je Porin u pitanju. Tako da će ove godine biti sve baš onako kako dodjela najvažnije glazbene nagrade i zaslužuje. Vrhunska produkcija, najbolji izvođači, glazbenici, autori i producenti na jednom mjestu s publikom! A u pripremi je i Tjedan Porina. Od subote do same dodjele koja će se održati u četvrtak, publika će moći uživati u raznim predstavljanjima knjiga, koncertima i programima.

“Ovo će biti prvi Porin u Dvorani Gradski vrt i to je od iznimne važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Ona doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije”, rekao je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka i još jednom dobrodošlicu ovoj glazbenoj nagradi. Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska glazbena unija (HGU). Više o Porinu doznajte na službenoj mrežnoj stranici ili Facebook profilu.

Video: Nominacije za 29. glazbenu nagradu Porin

Tagged