glazba.hr - hrvatski glazbeni portal - 2021.

Glazba.hr – novi hrvatski glazbeni portal kojem će glazba biti jedina tema

Hrvatska glazbena scena dobila je novi središnji medij – portal “Glazba.hr”. Na njemu će se iz dana u dan javnost informirati o glazbenim događajima i novostima, a kako mu ime govori, glazba će mu biti jedina tema. Intervjui, vijesti, osvrti i kritike… Sve ono što je nedostajalo u medijskom prostoru sada će biti nadohvat jednog klika, na mjestu pod nazivom – Glazba.hr.

“Glazba.hr” portal je koji svakodnevno donosi najrelevantnije i najzanimljivije sadržaje iz svijeta glazbe te popratne industrije. A poseban naglasak imat će na hrvatski autorski rad. Portal čini kolektiv s višegodišnjim iskustvom u glazbenom novinarstv. Njihov svakodnevni zadatak bit će stvaranje sadržaja o domaćoj glazbenoj sceni.


Kritičkim djelovanjem i isticanjem autorskog rada ekipa iza portala doprinosit će osvještavanju šire javnosti o ozbiljnosti glazbenog djelovanja u Hrvatskoj, bez obzira na žanr. Davat će uvid u stvaralački proces i iznositi zanimljive činjenice vezane za sve karike u lancu glazbene industrije. Kreativna direktorica portala Glazba.hr je Maja Trstenjak, dugogodišnja glazbena novinarka.

Na portalu “Glazba.hr” nema žanrovskog ograničenja ili razdjeljenja, sukladno najnovijim navikama slušatelja

Na njemu se promovira i ističe kvalitetan rad uz kritičko usmjeravanje i poticaj za napredak gdje je to potrebno. Javnosti portal, kao centralno mjesto za dobivanje informacija, pojašnjava procese koji stoje “iza scene”. Također, donosi mišljenja raznih profesionalaca, glazbenika i ostalih sudionika glazbene industrije. A time se pozitivno utječe na promociju glazbenog stvaralaštva. Dodajmo da je portal Glazba.hr utemeljilo je Hrvatsko društvo skladatelja.

“Čast mi je biti dijelom ove priče koja će na jedan zanimljiv i pozitivan način utjecati na razvoj glazbene scene u Hrvatskoj. Tradicija glazbenih portala u Hrvatskoj je dugogodišnja. Upravo su glazbeni portali ti koji su nosili našu scenu i promovirali ju. Budući da je u mainstream medijima danas jako malo ili gotovo ništa prostora za glazbu. Mnogo je događaja trenutno na sceni koja je živa, ima svoje specifičnosti, ali i mjesta za unapređenje. Na nama je da ističemo najbolje i uviđamo mjesta za napredak. Moramo je održavati zdravom, sa što većom publikom, pritom se ne ograničavajući na žanrove. Mjesto gdje se na isti način piše o klasici, jazzu, popu, rocku, hip-hopu, trapu… To je glazba.hr, gdje će svatko pronaći nešto za sebe i otkriti nešto novo. Svima zajedničko to da volimo glazbu i uživamo u njoj. Čitatelj će naići na spisateljsko iskustvo, na novinarsku objektivnost i kritiku. Bit će uzbudljivo”, rekla je Maja Trstenjak.

Tagged