big band hlk & gelato sisters - ti se praviš | 2023.

Gelato Sisters ujedinile snage sa Big Bandom HLK-a u šaljivom spotu za pjesmu “Ti se praviš”

Liječnici i sestre imaju neraskidivu vezu i čine savršen tim, baš kao što ju imaju i Big Band Hrvatske liječničke komore i Gelato Sisters. A sada su oni svoju dugogodišnju suradnju okrunili i video spotom! Predstavljamo Vam spot za pjesmu “Ti se praviš” skladatelja Zorana Šćekića u režiji Dinka Čvorića Doringa! Ova pjesma je ljubavne tematike i na šaljiv način govori vječnoj igri živaca i odmjeravanju snaga karaktera oba spola. Tko je i postoji li uopće pobjednik zaključite sami. A tko se pravi lud – to svi dobro znamo…

Sklonost liječnika prema jazz glazbi i big band zvuku u Hrvatskoj i Zagrebu ima dugu tradiciju. To je svojevrsni brand među glazbenicima, a suradnja sa Gelato sisters koje njeguju uski troglas i retro glazbeni stil, logičan je i vrlo zabavan spoj.

“Naime, te godine su se ti glazbenici okupili i to pod okriljem Hrvatske liječničke komore. No, prethodno su kao članovi Hrvatskog glazbenog zavoda i Royal Garden Zagreb – Dixie banda svojom svirkom nastojali oživjeti dixieland i swing”, rekao je prim. dr. Damir Homolak, dermatovenerolog iz KBC-a Sestre milosrdnice. Dodajmo da je dr. Homolak i idejni začetnik Big Banda HLK-a, ali ujedno i stalni član Društvenog jazz orkestra HGZ-a. Dodajmo da je umjetnički voditelj benda je trubač Zvonimir Bajević.

Big Band HLK djeluje od ljeta 2018. godine

A na repertoaru Big banda HLK-a se nalaze dobro znane kompozicije iz swing ere. Tu su i bezvremenski standardi, ali i nešto moderniji klasici, koji svako mjesto na kojem Big band Hrvatske liječničke komore nastupa pretvaraju u zanimljivu i uzbudljivu klupsku destinaciju kojom dominira kvalitetna glazba. Sve aktivnosti ovog zanimljivog Big Benda možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.

On utjelovljuje sve najbolje što su svijetu dale 40-te i 50-te godine 20. stoljeća, a djeluje od 2013. godine. Gelato Sisters ubrzo su postale priznate kao jedan od prvih vizualno-glazbenih projekata koji u svoje nastupe redovito unosi elemente neo-burleske. Upravo ta jedinstvenost omogućila im je suradnju s mnogim hrvatskim poznatim glazbenicima, ali i šansu da se predstave u najpoznatijim zagrebačkim koncertnim dvoranama, festivalima i ljetnim pozornicama te na raznim događanjima i u klubovima.

Najveći utjecaj na njihovu izvedbu ima vjerojatno najpoznatiji vokalni trio svih vremena – The Andrews Sisters. Gelato Sisters osmislile su svoj nastup kao kombinaciju swinga, pop, soul i jazz glazbe, zanimljivih i usklađenih kostima te energičnih plesnih nastupa. Više o ovom zabavnom retro triu doznajte na njihovoj Instagram stranici.

VIDEO: Big Band HLK feat. Gelato Sisters – Ti se praviš

Tagged