gatuzo 2020

Gatuzo, zagrebački bend, predstavlja singl “Mozak” i najavljuje novi album

Zagrebački bend Gatuzo predstavlja singl i videospot “Mozak”, kojim najavljuje novi album koji bi trebao izaći tijekom 2021. godine. Gatuzo je objavio EP “Temelji” (2006., Spona) te pet studijskih albuma – “Noge/ruke/glave” (2007.), “!” (2009.), “Gdje idemo” (2013.), “Megalomania” (2014.) i “Van kontrole” (2019.).

Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a.

Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009. – 2012.) te snimio album Teške boje (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme Teške boje, koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.

“Jako smo uzbuđeni zbog rada na novom albumu. Novi singl je direktan i govori o našim stavovima vezano za ovo suludo vrijeme u kojem živimo, a glavno pitanje pjesme je: Što je to ZLO? Spot je radila Lara Končar i prezadovoljni smo krajnjim rezultatom. Cijela atmosfera spota je naglasila poruku pjesme, što nam je bio i cilj. Snimali smo u JBdB studiju, u kojem snimamo i album, a napokon imamo priliku raditi album u samom studiju, tj. stvarati ga od nule prilikom snimanja. To je rezultiralo potpunom slobodom u aranžmanskom smislu i nismo ograničeni trajanjem pjesama u komercijalnom smislu. Produkciju je radio Šiljo, kao i za prvi najavni singl Što to govori o nama“, rekli su dečki iz benda Gatuzo.

O bendu Gatuzo

Gatuzo je zagrebački rock sastav nastao 2004. godine, a danas ga čine Damir Trkulja Šiljo (gitara, vokal), Goran Martinjak (bubnjevi) i Jakov Kolega (bas). Dvojac Gatuzo su na početku činili Damir Trkulja Šiljo i Goran Martinjak, a bend je nastao iz prijateljstva Šilje i Gorana. Kako su zajedno išli u srednju školu i sjedili skupa u istoj klupi, već su počeli skupa svirati u tom razdoblju.

Krajem 2004. imaju svoj prvi koncert kao dvojac, a 2005. objavljuju EP Temelji koji izlazi za etiketu Spona. Taj EP je skrenuo pažnju kritičara na njihov rad i izlazi prva recenzija Aleksandra Dragaša u kojoj hvali dvojac. Godine 2007. objavljuju prvi album Noge/ruke/glave kojim potvrđuju status jednih od najpotentnijih novih rock sastava. Godine 2009. objavljuju album !, 2013. Gdje idemo, a 2014. Megalomania. 8. travnja 2019. objavili su peti album Van kontrole. Kod kritičara su dobili statusni simbol kao jedan od najaktivnijih i najproduktivnijih sastava današnjice.

Više o bendu Gatuzo doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video spot: Gatuzo – Mozak

Tagged