fluentes - putnici - 2020.

Fluentes predstavlja pjesmu “Putnici”, za ljude koji vjeruju u dobru glazbu

Nakon izvrsnog singla “Ljetna haljina” u čijem je spotu gostovala Ella Dvornik i koja je mjesecima bila na top listi najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, grupa Fluentes je za novi singl odlučila predstaviti nešto potpuno suprotno. Pjesma “Putnici” je laganija, osobnija i malo duža nego pjesme koje se inače odabiru za singlove.

Video spot je sniman u Kopačkom Ritu uz dvoje mladih glumaca – Antoniu Mrkonjić i Antonia Jakupčevića. Redatelj spota Josip Grizbaher zamislio je prikazati beskraj i atmosferu pjesme kroz minimalistički odnos dvoje izgubljenih ljudi. Oni ne znaju komunicirati, zaboravili su komunicirati ili su se umorili od komunikacije…

Zašto je upravo pjesma Putnici odabrana za singl, objasnio je Goran Bošković, frontmen grupe Fluentes: “Ovo je naslovna pjesma našeg drugog albuma kojeg spremamo za proljeće. Oduvijek mi je u glavi bilo da pjesma Putnici nikada neće biti singl jer je previše osobna. Previše je zatvorena i prema nekim nepisanim pravilima – neradiofonična. No, mislim da svaki bend treba stvarati i objavljivati pjesme u koje vjeruje, koje su dio njihove osobnosti, koje su napravljene za njih.”

Putnici su centralna koncertna pjesma za nas. To je pjesma koja nama digne adrenalin i koja nas motivira. U liveu se uvijek dogodi nešto novo i neočekivano s njom. Na koncertu u Saxu smo nakon sjajne reakcije publike shvatili da je ovo idući singl. Za nas, za publiku i za ljude koji vjeruju u dobru glazbu“, dodao je Bošković. Više informacija o grupi Fluentes doznajte na Wikipediji.

Video: Fluentes – Putnici

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -