fire in cairo - indie garage rock band - zagreb croatia 2020

Fire in Cairo, zagrebački rock bend, predstavlja singl i spot Spin My Mind

Fire in Cairo je četveročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Svakako se radi o suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom.

Album naziva Fire in Cairo sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, a cijeli je proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve Albinia i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije, ali i ostatka svijeta, a dostupan je na svim mogućim platformama za dijeljenje glazbe.

“Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire in Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne”, napisao je Dubravko Jagatić (Nacional) u svojoj je recenziji njihovog prvog albuma.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi, a prije trenutne krizne situacije u planu su bile turneje po Španjolskoj, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na Banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album

Bend u pripremi ima još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu notu u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu. Spin My Mind je posljednji singl njihovog prvog albuma, prije prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala ili kako kažu, novog poglavlja u životu benda.

U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imat će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od sastavnica hrvatske i zagrebačke rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.

Fire in Cairo – Spin My Mind

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -