fire in cairo - indie garage rock band - zagreb croatia - 2020.

Fire in Cairo, zagrebački rock bend, predstavlja singl i spot Spin My Mind

Fire in Cairo je četveročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Svakako se radi o suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom.


Album naziva Fire in Cairo sniman je u RSL production studiju u Sloveniji. Cijeli proces snimanja i produciranja obavio je Matej Gobec, učenik Steve Albinia i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije, ali i ostatka svijeta, a dostupan je na svim mogućim platformama za dijeljenje glazbe.

Fire in Cairo je odradio nekoliko turneja

“Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire in Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne”, napisao je Dubravko Jagatić u svojoj je recenziji njihovog prvog albuma.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi. Prije trenutne pandemijske situacije u planu su bile turneje po Španjolskoj, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album

Bend u pripremi ima još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu notu u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu. Spin My Mind je posljednji singl njihovog prvog albuma, prije prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala ili kako kažu, novog poglavlja u životu benda.

U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imat će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od sastavnica hrvatske i zagrebačke rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili. Ovaj zagrebački alt rock bend možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Video: Fire in Cairo – Spin My Mind

Tagged