film General redatelja Antuna Vrdoljaka

Film “General” o životu Ante Gotovine u kinima do sada pogledalo gotovo 30000 gledatelja

Film “General” redatelja Antuna Vrdoljaka ne prestaje izazivati zanimanje kod domaće publike. Simbolično, u kinima se počeo prikazivati od 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a do sada ga je pogledalo 28.383 gledatelja, što je jedno od najboljih otvaranja hrvatskog filma od osamostaljenja. Film o životu generala Ante Gotovine najveći je interes izazvao na područjima Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Zagrebačke županije. Krasi ga raskošna produkcija koju hrvatska kinematografija do sada nije vidjela, a sniman je na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska, koja je pomogla realizaciji filma i tehnikom i ljudstvom.


Napeta radnja, emotivne scene, kvalitetna produkcija plus snažna glumačka postava dobitna su kombinacija za pune kino dvorane. U naslovnoj ulozi je naša holivudska zvijezda Goran Višnjić, a uz u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi.

General je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged