filip rudan I 2022. I foto: petra mikšik

Filip Rudan, mladi zagrebački glazbenik, predstavio je autorsku pjesmu “Razine”

Jedan od najistaknutijih mladih glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, Filip Rudan, predstavlja iščekivani singl na hrvatskom jeziku! Novom emotivnom autorskom baladom Filip nam, uz impresivne vokalne i sviračke sposobnosti, otkriva nove “Razine”. Kako svog glazbenog puta, tako i emocija kojima već redovito očarava brojne slušatelje. Dodajmo da je singl s već prepoznatljivim kantautorskim potpisom i u pratnji atmosferičnog spota službeno predstavljen u petak, 20. svibnja 2022. godine. I to baš na Filipov rođendan!


“Ideja je došla spontano. Prvo je došao tekst, dok sam u vožnji gledao kroz prozor”, otkriva Filip Rudan šaleći se kako ga prozori očito motiviraju budući da je i prethodni singl He’s Not The One nastao dok je kroz prozor promatrao kišu. Glazba je, kaže, došla naknadno iste noći: “Ležao sam u tri ujutro u krevetu i jednostavno mi je melodija ušetala u glavu. Odmah sam iskočio iz kreveta i na mobitelu snimio info! I iz toga se kasnije razvilo i sve ostalo”, rekao je Filip Rudan.

Tematika pjesme “Razine” je ljubavna

Namjera pjesme je da nosi univerzalnu poruku i potakne slušatelje da pronađu i svoje razine. A mladi glazbenik otkriva kako mu i osobno nosi posebno značenje budući da ga upravo ljubav vodi do gotovo euforične razine. Tekst i glazbu, kao i kod ranijih singlova, potpisuje sam Filip. Dodajmo da je producent singla Niko Nobilo koji je uz Ivana Oreškovića kreirao i aranžman.

Filip Rudan hvaljeni je mladi vokalist, gitarist i autor koji je pažnju privukao sudjelovanjem u The Voice Hrvatska. Samo ćemo napomenuti da se duel u pjesmi Lovely bliži se 60 milijuna pregleda! Svoj prvi singl Blind / Kad me svojim nazvala predstavio je na Dori 2021. godine. Tamo je osvojio 5. mjesto te se istaknuo kao jedan od favorita publike. Krajem 2021. godine objavio je uspješan HRtop40 singl He’s Not The One koji bilježi impresivne rezultate na glazbenim platformama, a prikupio je i sjajne reakcije na prateći spot.

U 2022. talentirani glazbenik nastavlja nizati uspjehe. Među njima se posebno ističe nagrada Porin za Novog izvođača godine te zapažen nastup u Areni Zagreb na koncertu u čast Akiju Rahimovskom. He is the one koji je osvojio srca publike i medija, a novim singlom Razine to i potvrđuje. Filipa možete pratiti putem njegovog Instagram profila.

VIDEO: Filip Rudan – Razine

Tagged