filip pintar - ritam sreće - 2021.

Filip Pintar predstavlja pjesmu “Ritam sreće” uz koju ćete biti sretni

Filip Pintar je sve iznenadio novom pjesmom “Ritam sreće” – ovo je singl koji ćete željeti čuti ponovno! Topli dom, ljubav dragih ljudi ili zanimljiv hobi, samo su neki od čimbenika kojima je zajednički nazivnik – sreća! Ona nas potiče, bodri, grli, ispunjava i u konačnici predstavlja ono što svi u životu želimo postići – biti sretni.

Upravo ta tematika potakla je autorski tim – Filip Pintar i Vjeko Malekin Malek – na stvaranje novoga glazbenog ruha. Tako Ritam sreće vibrira ritmikom i radošću. Filip je u ovoj pjesmi, osim vokalne razigranosti i ekspresije, pokazao visoku talentiranost i kreativnost u slaganju glazbenog aranžmana te osmišljavanju i snimanju audio elemenata za singl.


“Sve više me privlači stvaranje aranžmana. Skužio sam da se, osim na live nastupima, najbolje izražavam kroz aranžmane. Tada nastupa sva moja kreativa. Posebno sam ponosan na snimanje otkucaja srca. Želio sam da osoba koja sluša pjesmu ih može osjetiti, a ne samo čuti. Između ostalog, poslužio sam se kuhinjskom krpom, koja je ispala baš dobar prenositelj tog feelinga. Ali i aranžman gledam kao poveznicu sa stihovima i glazbom koju Malek i ja napravimo. Jedno prati, gradi i potiče ono drugo. Ova pjesma me baš osvojila i već sada mogu reći da mi je jedna od najdražih koje sam objavio, a i onih za koje ćete tek čuti”, rekao je Filip.

Da bi “Ritam sreće” dobio svjetski zvuk na njoj je radio danski producent Fred Miller

On je napravio završni miks i masteringa pjesme, kao i za većinu Filipovih pjesama. Vizualni identitet singla izradio je Dominik Budimir, koji je pjesmu vidio u kombinaciji rotoskopije i kinetičke tipografije. Time je dodatno postignuta dinamičnost, ritmičnost i razigranost spota. Filipu je ovo prvi takav video za koji je bilo potrebno izraditi mnoštvo dobrih fotografija, a uslikala ih je mlada fotografkinja Nikolina Hanžek.

Za one koji žele znati više, Filip Pintar je do sada objavio pet singlova pod svojim imenom i prezimenom. Prije njih objavio je i tri pod glazbenim imenom Fitscho (Fićo). Najuspješniji dosadašnji Filipovi singlovi bile su pjesme Ti si dar s neba i Blago svijeta, koje su provele nekoliko tjedana među 40 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj. Više o Filipu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Filip Pintar – Ritam sreće

Tagged