instalacija "tajni život šuma" :: festival svjetla zagreb 2023 :: foto: inia herenčić

Festival svjetla Zagreb 2023 posebno predstavlja instalacije “Procvat” i “Tajni život šuma”

Festival svjetla Zagreb 2023 ove se godine proširio sa Gornjeg i na Donji grad i zaista je objasjao Zagreb. No, ovoga puta ćemo Vam skrenuti pažnju na dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama. A one samo čekaju da ih otkrijete u skrivenim zakutcima Gornjeg grada… Tako u prolazu Lovački rog možete zastati ispred poljane neobičnog cvijeća i uživati u simfoniji nježnih boja “Procvata” (Florescence), a na Vrazovom šetalištu zakoračiti u “Tajni život šuma” (The Secret Life of Forests) i izgubiti se u mističnoj atmosferi njihovog imaginarnog svijeta.


Prva instalacija – Procvat – zamišljena je kao oda proljeću. A ona je inspirirana ljepotom cvjetanja i novih početaka… No, druga instalacija – Tajni život šuma – osvjetljava zamišljeni život koji se odvija oko stabala i podno njihovih krošnji. I poziva Vas da otkrijete iznenađujuće stvari koje se događaju u tišinama i dubinama šuma. Dodajmo da instalacije možete razgledati svakodnevno od 18 do 23 sata sve do nedjelje, 19. ožujka 2023. godine. Također, u prolazu Lovački rog obavezno je jednosmjerno kretanje iz smjera Ilice.

Iza obje instalacije stoji kreativni tim udruge Umjetnost za grad koji je posvećen umjetničkim projektima u javnom prostoru. Uz autoricu idejnih koncepata i kreativnu producenticu Anu Mikin, Procvat potpisuju multimedijalna umjetnica Jelena Petric, a Tajni život šuma scenografkinja Iva Rodić Novak. Kako sve to zvuči osmislio je Hrvoje Nikšić, dok je Procvat na klaviru odsvirao Teo Martinović. Više informacija o ovom vizualnom festivalu dostupno je na mrežnoj stranici na adresi festivalsvjetlazagreb.hr.

VIDEO: Festival svjetla Zagreb 2023 :: Festival of Lights Zagreb 2023

Tagged