fani solomun - sama - 2021.

Fani Solomun, mlada varaždinska glazbenica, predstavlja novi singl “Sama”

Mlada varaždinska glazbenica Fani Solomun predstavlja novi singl “Sama”. Ujedno, tim singlom najavljuje svoj prvi studijski album. Pjesma predstavlja iskorak u zvuku i jedinstven je primjer naprednog minimalističkog popa u domaćim okvirima. “Tema pjesme je idealiziranje druge osobe. Ni prva ni zadnja drama koja ti je danas kraj svijeta, a sutra smiješna”, rekla je mlada glazbenica.

“Fani je trenutno najveći potencijal u Hrvatskoj i počašćeni smo što joj možemo pomoći u guranju njenog zvuka na svjetsku razinu i što želi ići van ziheraških okvira. Jedva čekamo da čujete album”, rekli su iz VRH produkcije. Iza ambicioznog zvuka i upečatljivog spota također stoji ova mlada nezavisna produkcijska kuća, koja potpisuje i produkciju cijelog debi albuma perspektivne Varaždinke.

Fani se javnosti predstavila u rujnu 2019. godine kada je nastupila kao gošća Tibora Karamehmedovića, autora i frontmena grupe Silente na njegovom premijernom solo koncertu u Vintage Industrial Baru. Tada je prisutne oduševila izvedbom Silenteove pjesme Jer te imam da me boliš.

Svoj glazbeni put broji od 2018. godine kada počinje stvarati vlastite pjesme. Popis njenih glazbenih uzora žanrovski je šaren, a sastoji se od izvođača kao što su Joan Baez, Florence and The Machine, Bob Dylan, Arsen Dedić te španjolski hard-rock sastav Extremoduro. Više o Fani doznajte na njezinom Youtube kanalu.

Video: Fani Solomun – Sama

Tagged