etno farma mirnovec samobor :: 2022.

Etno Farma Mirnovec – bajkovita oaza za ljubitelje domaćih delicija i etno ambijenta sa konjima i ostalim životinjama!

Etno Farma Mirnovec prava je bajkovita oaza za sve ljubitelje domaćih delicija i etno ambijenta sa konjima i ostalim životinjama! Ova prava bajkovita zimska idila smještena je svega 20 minuta hoda ili 5 minuta vožnje od Samobora. Na imanju uređenom kao iz bajke, posebno okićenom za ovu zimsku adventsku prigodu dočekati će vas prave domaće gastro delicije i prekrasan etno ambijent. Sve to upotpunjuju i Konjički klub Mirnovec sa ergelom sportskih konja za preponsko jahanje i mali ZOO vrt gdje su se smjestile vjeverice, zečići i patkice te psi koji dođu sa svojim vlasnicima.


Odmah na ulazu dočekati će vas kip nasmijanog Djeda Božićnjaka sa svojim Rudolphom. A staza osvjetljena božićnim zvijezdama dovesti do gostionice Baraž. Na samom ulazu u prekrasan etno ambijent, gdje se kod samog uređivanja pazilo sa svaki detalj, još jedan nasmijani Djedica pokazat će vam dnevni meni. Mnogi će već izvana nanjušiti primamljive mirise, dok se drugi djedica šaljivo penje na sam krov gostionice Baraž, kao da kroz sam dimnjak hoće ubaciti najbolje poklone. Čim uđete u ovaj topli etno ambijent ugrijat će vas prava domaća atmosfera. A ona je okupana brojnim primamljivim mirisima iz kuhinje koja je spojila odličnu ponudu domaćih delicija. Uz to, neke je zapakirala i u nove aranžmane pazeći da namirnice ipak ostanu u izvornom, domaćem sastavu.

Ako volite “domaći ambijent”, Etno farma Mirnovec je pravo mjesto za Vas

Ako ste ljubitelji prave domaće kuhinje ili domaćih proizvoda ukomponiranih u nova gastro ruha ovo je pravo rješenje za vas! Hrana je tradicionalna, a namirnice domaće. A uz to, ponuda za ovaj adventski dio sezone više nego primamljiva. U ovim hladnijim danima goste najviše mame odličan teleći Etno odrezak, tatarski biftek, ali i posebne delicije. Tu su sote od vepra i jelena sa roladom od kruha te žgvacet od janjetine sa domaćim njokima. Vikendom je u ponudi sočna domaća patka s mlincima i teletina s krumpirom te dnevna ponuda vrhunskog roštilja bifteka, steakova, lungića, krvavica i domaćih češnjovki, narezaka, domaćeg sira s vrhnjem, štrukli i štrudli, germ-knedli, njoki i mlinaca. Dodajmo da potonje osoblje gostionice Baraž samo radi u kuhinji, baš kao i izvrstan domaći kruh.

Za sam start preporučiti ćemo vam slasnu Etno platu. Na njoj se nalazi kulen, samoborska kobasica, panceta, domaći sirevi, kuhana šunka i čvarci. I napomenimo, sve namirnice su domaće proizvodnje lokalnih OPG-ova! Kada još ovoj uvertiri pridružite domaće sir i vrhnje koje u Baražu sami rade, imat ćete pravu domaću uvertiru za odličnu adventsku gozbu!

Svakako za ove hladnije dane možemo i preporučiti domaću Zimsku adventsku platu. Na njoj dolaze krvavice, češnjovke, dimljeni buncek sa restanim krumpirom i pirjanim zeljem. Također, i ti sastojci su iz domaće OPG proizvodnje iz okolice Samobora! Gastro hit sezone je i teleći Etno odrezak koji se u kratkom roku pokazao jako popularan. Rađen je na pariški način na zapečenom domaćem kruhu, preliven umakom od šumskih gljiva i zapečen sa sirom i pancetom. Kao desertnu ponudu istaknut ćemo fantastične domaće germ-knedle od čokolade ili domaćeg pekmeza od šljive u umaku od vanilije. Naravno sve to upotpunjuje i dodatna ponuda cheesecakea, torta, kolača, domaćih štrudli i palačinki i zapečenih štrukli!

Na ovom idiličnom seoskom imanju naći ćete više od 30 konja!

Nakon što ste uživali u odličnim adventskim delicijama, preporučamo vam šetnju imanjem. A Etno farma Mirnovec ukrašena je tradicionalnim drvenim kućama iz sjeverozapadne Hrvatske. Također, na idiličnom seoskom imanju nalazi se preko tridesetak konja. Posjetitelji koji se žele malo ozbiljnije pozabaviti jahanjem imaju na raspolaganju i opcije rekreativnog i sportskog jahanja. A ako želite malo ozbiljnije jahati, tu je i škola jahanja.

Konjički klub Mirnovec ugledan je domaćin međunarodnog natjecanja Kupa grada Samobora u preponskom jahanju svake godine, gdje nastupaju ponajbolji jahači iz zemlje, regije i Europe. A sama Etno farma Mirnovec domaćin mnogih zabavnih okupljanja i proslava. Dodajmo da su uz konje posvuda na farmi i vesele vjeverice, plahi zečići te patkice na prekrasnom jezeru.

Etno farma Mirnovec predstavlja prekrasnu etno kuću

Poželite li organizirati duži boravak u ovoj etno oazi dočekat će vas jedna tradicionalna ljepotica. To je prekrasna etno kuća samo za vas i vašu ekipu. I to posebno ukrašena, lampicama idealna za prekrasnu seosku zimsku idilu. Dodajmo da se u sklopu imanja nalazi se čak i nogometni teren na kojem možete odmjeriti snage s prijateljima.

Gostionica Baraž odlično je opremljena i za poslovne ručkove i sastanke. U sklopu samo restorana na katu nalazi i sala sa projektorom, a tik do nje i odvojeni prostor za posebne poslovne ručkove. On je idealan za spajanje ugodnog s korisnim. To je idealna destinacija, posebno za manje poslovne konferencije, sastanke, team buildinge i okupljanja. Ukoliko svoje partnere želite zadiviti etno ambijentom i ponuditi im poseban gastro doživljaj, ovo je idealna prilika da uživaju u čarima domaće kuhinje i bajkovitog uređenja jedne od najljepših etno imanja u našoj zemlji. No, ona je odlična i za obitelji koje se žele maknuti od gužvi i priuštiti si pravi gastro doživljaj uživajući pritom u pravoj etno idili sa životinjama.

Ako se želite maknuti od adventske gužve, probati prave domaće delicije i doživjeti čaroliju i romantiku seoskog imanja, Etno farma Mirnovec je pravi izbor za vas. Nakon što ćete oblizati prste od domaćih delicija i udahnuti malo friškog zraka daleko od gradskih gužvi, sigurno ćete poželjeti ponovno uživati u ovakvom ambijentu! Više doznajte na mrežnim stranicama na adresi etnofarma.hr.

Tagged