elector glazbena nagrada / 2021.

Elector – nezavisna glazbena novinarska nagrada hrvatska elektroničke scene

Hrvatska elektronička glazbena scena dobila je nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu ELECTOR. Hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu bilježi sve veći broj izdanja te uspjehe na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni.

Pokretanje godišnje nagrade za elektroničku glazbu koja bi istu valorizirala te približila javnosti činilo kao logičan slijed događaja. Nagradu ELECTOR pokrenula je DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja. Koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.


Nagrada će se dodijeliti u osam kategorija. Kategorije su Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine i Bass singl godine. Također će biti nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem.

Prvo izdanje nagrade ELECTOR održat će se u Tvornici kulture

Dodjela nagrade Elector će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Žiri čine isključivo novinari koji prate elektroničku glazbenu scenu. Oni će u dva kruga prvo predložiti, a zatim odabrati najbolje od elektronske scene u godini na izmaku. Nominacije za ELECTOR organizatori će objaviti u drugom tjednu siječnja 2022. godine.

DJ sekcija HGU-a kao integralni i važan dio Hrvatske glazbene unije koja direktno i formalno zastupa interese hrvatske glazbene elektroničke zajednice, uz potporu Hrvatskog društva skladatelja kao ravnopravnog partnera, mišljenja je i čvrstog stava da je stvorena jasna potreba za jednom nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu. I konačno je stavlja tamo gdje joj je i mjesto. Uz bok svim ostalim već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe”, rekao je Dražen Baljak, direktor nagrade Elector.

“Produkcija elektroničke glazbe u Hrvatskoj je posljednjih godina u stalnom porastu. Stoga je nagrada posvećena tom segmentu glazbene scene apsolutno zaslužena pa čak i logična. Tome u prilog ide i činjenica da elektronička glazba danas izvozi najveći broj izvođača na međunarodnu glazbenu scenu. Uz to producenti iz domene elektroničke glazbe, na godišnjoj razini, objavljuju više glazbenih izdanja od ijednog drugog glazbenog pravca…”, rekao je Arsen Pavešić, umjetnički direktor nagrade Elector. Više o nagradi doznajte na mrežnim stranicama na adresi nagradaelector.hr ili na službenoj Facebook stranici.

Tagged