elector 2021 :: nezavisna glazbena novinarska nagrada :: tvornica kulture zagreb

Elector 2022 – dodjela glazbenih nagrada za ostvarenja na elektroničkoj sceni održat će se u Tvornici kulture

Nakon sjajnog partyja na prvoj dodjeli nagrade ELECTOR u veljači 2022. godine, organizatori su najavili i drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade koja odaje priznanja na području domaće elektroničke scene. Druga dodjela ELECTORA održat će se u srijedu, 1. veljače 2023. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, a novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2022. godini.


“Nakon odličnih reakcija na prošlogodišnju, prvu dodjelu nagrada ELECTOR, spremni smo i za drugu generaciju dobitnika. Sada tražimo one koji su se istaknuli kroz 2022. godinu! Naime, riječ je o godini od posebnog značaja za čitavu glazbenu industriju. Tijekom nje se slavio povratak festivala, koncerata i clubbinga, nakon dvije godine borbe s pandemijom koronavirusa. Na tom novom valu entuzijazma, iščekujemo i drugu dodjelu nagrada ELECTOR u zagrebačkoj Tvornici kulture“, rekao je Arsen Pavešić, ovogodišnji direktor nagrade.

Nagrada će se dodijeliti u devet kategorija

I to u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla godine, House singla godine, Bass singla godine te Electronica singla/EP-a godine. Novost je da se u drugom izdanju ELECTORA zbog velikog broja izdanja otvara nova kategorija. U toj kategoriji se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Electronica podrazumijeva pravce i fuzije ambijentalne i eksperimentalne glazbe, leftfield, lo-fi, abstract, raw i sl. Također će biti nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem.

Statuu ELECTORA u njegovu prvom izdanju kući su odnijela dobro poznata imena domaće elektroničke scene. Razni izvođači – Eddy Ramich Presents Croatian Blue te Razni izvođači – Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project izdanja su koja su slavila u kategoriji Albuma/kompilacije godine. Filip Motovunski odnio je pobjedu u kategoriji Remiks godine, dok je Eventom godine proglašen Wake the Lake festival. Petar Dundov & Gregor Tresher imali su Techno singl godine. Jan Kinčl i Regis Kattie imali su House singl godine, dok je nagradu za Bass singl godine dobio Egoless. Time To Sleep je bio New (S)elector godine. I dodajmo, DJ godine, tj. nagradu publike odnijela je Insolate.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja. Koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez. Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj mrežnoj stranici na adresi nagradaelector.hr ili na službenoj Facebook stranici.

VIDEO: Aftermovie Elector 2022.

Tagged