editors - black gold - 2020

Editors ususret zagrebačkom koncertu predstavili novi video spot

Birminghamska rock petorka započela je u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine veliku europsku “Greatest Hits” turneju spektakularnim koncertom u Parizu, a sve fanove koji nestrpljivo iščekuju njihov dolazak u zagrebačku sportsku dvoranu Dom sportova ovu subotu, 8. veljače, počastili su danas predstavljanjem novog videospota.

Video za novu pjesmu Upside Down, koja je predstavljena na nedavno objavljenom prvom best of albumu Black Gold, režirao je Rahi Rezvani. Dinamičnom igrom svjetla i sjene, Rezvani je dodatno naglasio mračnu atmosferu pjesme i mentalnu klaustrofobiju koja se odražava u njenim stihovima.

Velika europska turneja koja broji više od 27 nastupa vodi ih na pozornice kultnih europskih dvorana i arena, a nastupi u Glasgowu, Manchesteru, Antwerpenu i Dublinu već su mjesecima prije turneje unaprijed rasprodani. Gostovanje u zagrebačkom Domu sportova bez sumnje je najveće strano gostovanje u Zagrebu koje će obilježiti veljaču 2020. te je ujedno najveće samostalno gostovanje Editorsa u Hrvatskoj nakon što je sastav svoju popularnost dokazao više puta rasprodanim klupskim i festivalskim nastupa. Kao predgrupa nastupit će belgijski dark new wave bend Whispering Sons.

Grupa, koja se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske, spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore. S biografijom ispunjenom globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima, došao je pravi tren da se istaknu sva najvažnija autorska dostignuća benda. Aktualni album Black Gold koji prati turneju Greatest Hits objedinjuje najveće hitove Editorsa i ujedno je retrospektiva dosadašnje uspješne karijere benda s 13 pjesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove pjesme.

Uz rock himne Munich, Smokers Outside The Hospital Doors, Papillon, Ocean of Night, Sugar, Hallelujah (So Low), A Ton Of Love, An End Has A Start, tu su i nove stvari, himna ljetnih festivala Frankenstein i naslovni singl Black Gold te upravo predstavljeni Upside Down.

Album je uz standardno izdanje dostupan i kao dvostruko deluxe CD izdanje na kojem se našlo i osam akustičnih uradaka pod naslovom Distance: The Acoustic Recordings.

Album Editors – Black Gold – popis pjesama

Disc 1

 1. Frankenstein
 2. Papillon
 3. Munich
 4. Sugar
 5. Hallelujah (So low)
 6. An End Has A Start
 7. Upside Down
 8. Bullets
 9. Ocean Of Night
 10. No Harm
 11. Smokers Outside Hospital Doors
 12. A Ton Of Love
 13. Magazine
 14. The Racing Rats
 15. Black Gold
 16. No Sound But The Wind

Disc 2 (ekskluzivno u Deluxe izdanju)

 1. Violence (Distance: The Acoustic Recordings)
 2. Walk The Fleet Road (Distance: The Acoustic Recordings)
 3. Blood (Distance: The Acoustic Recordings)
 4. Let Your Good Heart Lead You Home (Distance: The Acoustic Recordings)
 5. Smokers Outside The Hospital Door (Distance: The Acoustic Recordings)
 6. Fall (Distance: The Acoustic Recordings)
 7. Two Hearted Spider (Distance: The Acoustic Recordings)
 8. Distance (Distance: The Acoustic Recordings)

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -