dva i pol muškarca | two and a half men | 2003.-2015.

Dva i pol muškarca | Kultna humoristična serija koja prati život Charliea Harpera i koja i dalje oduševljava generacije

“Dva i pol muškarca” ili kako se originalno na engleskom zove “Two and a Half Men”, američka je humoristična serija koja se emitirala od 2003. do 2015. godine. Stvorena od strane Chucka Lorrea i Lee Aronsohna, serija je brzo postala jedan od najuspješnijih sitcomova u povijesti televizije. Emitirana je na mreži CBS i privukla je milijune gledatelja diljem svijeta.

Humoristična serija Dva i pol muškarca prati život Charlieja Harpera (Charlie Sheen), bogatog skladatelja reklamnih jinglova koji živi hedonističkim životom u svom luksuznom domu na plaži u Malibuu. Njegov opušteni način života preokrene se kada se njegov brat Alan (Jon Cryer) i nećak Jake (Angus T. Jones) useljavaju k njemu nakon Alanovog razvoda. Podsjetimo, Alan je kiropraktičar koji ima financijskih problema i često se nađe u nezgodnim situacijama, dok je Jake bezbrižni dječak s tipičnim tinejdžerskim problemima.

Kroz seriju se upoznajemo i s drugim značajnim likovima poput Evelyn Harper (Holland Taylor), manipulativne i ekscentrične majke Charlieja i Alana te Berte (Conchata Ferrell), sarkastične domaćice koja radi kod Charlieja. I dodajmo, serija se često bavi temama ljubavi, obitelji, prijateljstva i različitih komičnih situacija koje proizlaze iz sukoba osobnosti glavnih likova.

Promjene u glumačkoj postavi i utjecaj serije i njezino naslijeđe

Jedan od najznačajnijih trenutaka u povijesti serije dogodio se 2011. godine kada je Charlie Sheen napustio seriju zbog osobnih i profesionalnih problema. Njegov lik Charlie Harper je ubijen u seriji, a zamijenio ga je Ashton Kutcher kao Walden Schmidt, milijarder koji kupuje Charliejev dom nakon njegove smrti. Iako je Kutcher donio svježinu u seriju, mnogi obožavatelji su smatrali da serija nikada nije postigla isti uspjeh bez Sheena.

Dva i pol muškarca su kroz svojih 12 sezona osvojili brojne nagrade i priznanja, uključujući Emmyje za Jona Cryera. Uz to, serija je postala simbol suvremene komedije i ostavila je trajni utjecaj na pop kulturu. Njeni likovi, dijalozi i humor često se citiraju i parodiraju, a serija se nastavlja reprizirati na televizijskim mrežama diljem svijeta. Ukratko, Dva i pol muškarca ostaje važan dio televizijske povijesti zbog svog specifičnog humora i nezaboravnih likova. Ali i zbog sposobnosti da se prilagodi promjenama u glumačkoj postavi. Unatoč kontroverzama, serija je uspjela zadržati svoju popularnost i postala je klasik koji će se još dugo pamtiti.

Posljednja epizoda serije Dva i pol muškarca emitirana je 19. veljače 2015. godine. I tako je zatvoreno jedno od najdugovječnijih poglavlja u povijesti televizijskih sitcomova. Podsjetimo, finale je uključivalo mnoge povratke likova i meta-humor, što je izazvalo miješane reakcije među obožavateljima. Više o ovoj humorističnoj TV seriji doznajte na stranicama IMDB-a.

VIDEO TRAILER: The Legendary Lost Wallet of Alan Harper | Two and a Half Men

Tagged