dosh lee - obostrano zadovoljstvo | 2023.

Dosh Lee, zagrebački butchrowing bend, šalje album “Obostrano zadovoljstvo” u svemir!

Iako se na prvi pogled možda i ne čini tako, uistinu postoje brojne sličnosti između Sikstinske kapele i albuma “Obostrano zadovoljstvo” zagrebačkog funk-punk-rock-butchrowing benda Dosh Lee. Naime, ova dva monumentalna remek-djela ljudskog roda stvarali su vrhunski umjetnici. A njihova izrada je trajala godinama. Otkako je Michelangelo započeo ukrašavati svod pa sve do ostvarenja “Posljednjeg suda” na zidu glavnog oltara prošle su dobre 23 godine, dok je bend Dosh Lee, pomognut brojnim suradnicima, punih devet godina snimao, miksao i masterirao album “Obostrano zadovoljstvo”…


Pošto bi zbilja bila neprocjenjiva šteta da ovakav album ostane u ropotarnici prošlosti, a što bi se vrlo lako moglo dogoditi kad propadne čovječanstvo), članovi Dosh Leeja i njihovi prijatelji fizičari i kozmolozi odlučili su poslati album Obostrano zadovoljstvo u svemir! Album je u .wav formatu te je uz pomoć eminetnih znanstvenika poslan snažnim radio signalom u svemir. I to prema dijelovima galaksije gdje bi mogli biti planeti slični Zemlji i gdje bi život, potencijalno, mogao postojati.

“Zbog nezamislivih udaljenosti u svemiru, poslali smo signal prema nama najbližem zvjezdanom sustavu. Točnije prema samo 4.4 svjetlosne godine dalekom Alfa Centauriju. Dodajmo da odgovor očekujemo za devet godina. A za tu priliku ćemo održati i naš posljednji koncert”, poručili su članovi benda Dosh Lee.

“Obostrano zadovoljstvo” je treći, ali ujedno i posljednji studijski album ovog funk-punk-rock-butchrowing benda

Album sadrži dvanaest kompozicija, a svaka od njih je napravljena u suradnji s raznim gostujućim izvođačima. Snimljen je pod producentskom palicom Antonina Šimića u zagrebačkom Greenwood studiju, dok je za dizajn naslovnice zaslužna Branka Moskaljov.

Podsjetimo, Dosh Lee je album Obostrano zadovoljstvo najavio brojnim singlovima i videospotovima. A oni su Opasnost vreba sa Mikijem Solusom, Bijeli zeko sa bendim Kawasaki 3P te Zašto pijemo uz pomoć Mašinka. Bezbolan prekid su snimili sa Ms Bingom, a Bludnik Ilija sa Biciklićem. Davorin Bogović im je pomogao na pjesmi Stara pizdo (voljenom diskografu), dok su Rocco Siffredi snimili sa Pendrekom. Jodlanje na travici snimili su sa Jürgenom, a pjesmu Radnik koji nikad nije došao na vrijeme sa Edijem Maružinom. I dodajmo, Vodič za preživljavanje u horror-trash filmu napravili su sa Chubijem & Robertom Urlićem.

Dosh Lee doista svira od davnina… Nastupili su na tristotinjak koncerata, osvojili su mnoge nagrade, a objavili su i tri studijska albuma. Oni su Velika nepravda na malom ekranu, Kaktus Galaktus i Obostrano zadovoljstvo, a to je i the best of album Godine staža vrhunskih blamaža. Organizirali su i natječaj za najgori hrvatski bend i podlom prevarom na njemu i “pobijedili”. Napravili su i projekt 11 dana buke, u kojem su jedanaest dana zaredom svirali u jedanaest različitih zagrebačkih klubova. I dodajmo da novim studijskim albumom Obostrano zadovoljstvo privremeno prekidaju glazbenu karijeru te čekaju povratnu poruku iz svemira. A ona se očekuje tijekom 2033. godine… Više o ovim zagrebačkim punkeria doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Dosh Lee – Opasnost vreba / Zašto pijemo? /

Tagged