dosh lee / 2017.

Dosh Lee predstavlja pjesmu “Vodič za preživljavanje u horror-trash filmu”

Kultni zagrebački butchrowing bend Dosh Lee udružio je snage s Chubijem i Robertom Urlićem. Zajedno su napravili “Vodič za preživljavanje u horror-trash filmu” koja može pomoći mnogim ljudima. Iako je pjesma prvenstveno namijenjena glumcima i širokom pučanstvu može osjetno olakšati život u aktualnoj horror-trash situaciji kojoj svakodnevno svjedočimo.

Dosh Lee svira od davnina, osvojili su mnoge nagrade te objavili dva studijska albuma. Albumi su “Velika nepravda na malom ekranu” i “Kaktus Galaktus”. Snimili su i brojne singlove i spotove i surađivali s raznim iz vođačima.Uz bend Dosh Lee u pjesmi sudjeluju Chubi, vokal, gitarist i klavijaturist grupe Gretta i Robert Urlić, legendarni radijski urednik i voditelj.

Pjesma Vodič za preživljavanje u horror-trash filmu snimljena je u Greenwood studiju pod producentskom palicom Antonina Šimića, a intrigantnu naslovnicu singla napravila je Branka Moskaljov. Ovim singlom bend najavljuje treći studijski album Obostrano zadovoljstvo koji će biti objavljen tijekom 2021. godine.

Bend je surađivao sa Mikijem Solusom (Opasnost vreba), Kawasaki 3P (Bijeli zeko) i Mašinko (Zašto pijemo). Tu su i suradnje s glazbenicima Ms Bing (Bezbolan prekid), Biciklić (Bludnik Ilija), Davorin Bogović (Stara pizdo), Pendrek (Rocco Siffredi), Jürgen (Jodlanje na travici) i Edi Maružin (Radnik koji nikad nije došao na vrijeme).

Pobjedili su na HGF festivalu, festivalu Rock Otočec i dobili su diskografsku nagradu Davorin za najboljeg novog regionalnog izvođača. Nominirani su za Zlatnu Kooglu i bili u finalu RockOff festivala. Više o Dosh Leeju doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Dosh Lee – Vodič za preživljavanje u horror-trash filmu

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - -