doringo - tri probe tjedno - 2020

Doringo predstavlja singl “Tri probe tjedno” koji najavljuje novi album

Glazbeni sastav Doringo predstavljamo novi singl “Tri probe tjedno”. Ovaj singl je ujedno i najava njihovog trećeg albuma “Budem budem” čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine.

Pjesma je dobila i video spot za čiju je režiju i montažu zaslužan Doringo. U spotu se pojavljuju svi članovi sastava – Damir Mihaljević (bubanj), Mihovil Jurdana (bas), Mak Murtić (flauta, saksofon), Lucija Stanojević (violina) te Doringo (gitara).

Snimanje glazbe odvijalo se u tri različita studija tokom ove jeseni. Violina je snimljena u bOravArt studiju, gitara i saksofon u Gringo’s Gate studiju a bubanj i bas u studiju SveMir. Miks i master je također obavio Doringo u Gringo’s Gate studiju.

Doringo – biografija

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda Šta ima? koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda.

U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. Godine. Prvi album Infography izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album Gužva u Svemiru izašao početkom 2020. Iste godine sastavu se pridružuju Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina).

Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je zemljopisni rock iliti geographical rock što bi na kraju moglo završiti kao geo-rock. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin world music priljubljen uz doringovo djelovanje.

Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Za više informacija o Doringu posjetite njihovu Bandcamp stranicu na adresi doringo.bandcamp.com.

Doringo – diskografija

  • Live at Medika (2010) EP
  • Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE
  • Infography (2017) ALBUM
  • Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE
  • Enofazni Števec (2018) SINGLE
  • Vrlika (2018) SINGLE
  • Rimska Salata (2019) SINGLE
  • Kineska Močvara (2019) SINGLE
  • Gužva u Svemiru (2020) ALBUM
  • Tri Probe Tjedno (2020) SINGLE

Doringo – Tri probe tjedno

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -