nipplepeople | nagrada "ambasador" | 2021.

Dodijeljen Ambasador – nagradu dobilo 7 izvođača i projekata iz Zagreba!

Peta svečana dodjela nagrade “Ambasador elektroničke glazbe”, koja je dodijeljena u 28 kategorija za najbolja ostvarenja u 2020. godini akterima hrvatske i regionalne elektroničke scene, održana je 19. ožujka 2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Dodjela nagrade, koju organizira udruga Klubska kultura, okupila je u Opatiji predstavnike elektroničke glazbene scene iz čitave Hrvatske i regije, a nagradu Ambasador elektroničke glazbe osvojilo je čak sedam izvođača i projekata iz Zagreba!

Radijskom emisijom godine proglašen je Mojo Soundsystem kojeg na Yammat FM-u vodi Ivona Kovačević. Nagradu za disco, dance/electro pop izdanje godine osvojila je pjesma Tajna od benda Nipplepeople. Nnagradu za najbolji album plesne/suvremene elektroničke glazbe dobio je album 3.0 grupe Cortex Thrill objavljen na Bonzai etiket.

Internetski radio Radio 808, koji uskoro dobiva i zagrebačku radijsku frekvenciju, osvojio je nagradu za poseban doprinos sceni, a video serijalom godine je proglašen Magic Box. Za najbolje ambijentalno izdanje godine nagrađena je pjesma Native zagrebačkog producenta i DJ-a Nika Orosija objavljena na M.I.N.E. Records etiketi.

Dobar House je osvojio nagradu za najbolju nezavisnu izdavačku kuću godine, ali je i kroz druge kategorije prepoznat njihov rad u protekloj godini. Nagrađeno house izdanje godine Toma Buga objavljeno na etiketi Dobar House te vizualno rješenje godine za cover Hane Matić. Više o nagradi Ambasador doznajte na mrežnim stranicama na adresi ambasador.hr.

Video: Nipplepeople – Tajna (Ambasador za disco, dance/electro pop izdanje godine)

Tagged