oliver / do kraja vrimena / 2018

Do kraja vrimena – kompilacijom najljepših njegovih pjesama obilježen Oliverov rođendan

Bilo je teško napraviti presjek posljednjih 13 godina života jednog od naših najznačajnijih i svakako najomiljenijeg domaćeg glazbenika. Kompilacija “Do kraja vrimena” donosi upravo to, najbolja ostvarenja Olivera Dragojevića koja je objavio za Aquarius Records. Album će biti dostupan na Deezeru točno 7. prosinca 2018. godine, na sam Oliverov rođendan, a uskoro stiže i u sve bolje prodavaonice glazbenih albuma u zemlji.


Što su drugi rekli o Oliveru …

Može li itko ikada više na ovim prostorima ostaviti trag toliko neizbrisiv koliki je za sobom ostavio Oliver Dragojević? U glazbi, u životu, u ljubavi, sreći i tugi. Njegove su pjesme bezvremenska životna priča koja opisuje svaki proživljeni trenutak generacija koje su bile, koje su sada i onih koje tek dolaze. U trajnost ovog velikana nikada nitko nije sumnjao, pa je tako i posljednjih trinaest godina karijere jednakim intenzitetom, svakom otpjevanom notom, pisao povijest uz najvišu razinu glazbene i emotivne kvalitete. (Maja Trstenjak)

Znan kao kozmički Dalmatinac, otac, sin i duh sveti dalmatinske šlageristike i južnjačke utjehe koju je odavno patentirao svojom emocionalnom vokalnom rašpom, okrenuo se glazbi koju je oduvijek volio i smatrao svojom. Rezultat su skladbe ne samo nezaobilazne za svaki smisleni best of već i veliko finale blistave karijere pjevača (i glazbenika) koji nam je nepodnošljivom lakoćom talenta i muzikalnosti ostavio vječne melodije za do kraja vrimena. Kao epitaf i kao testament. (Zlatko Gall)Oliver Dragojević na domaćoj se sceni nameće kao prvi izbor za titulu riskantnog izmišljanja novog, drugačijeg sebe, u trenutku dok je predvidljivo mogao ostati onaj stari i bezbrižno, ali (glazbeno) nezanimljivo starjeti. No, za razliku od okamenjene estradne konkurencije, hrabro je mijenjao raniju putanju i glazbenu optiku. Ugođajnost Oliverovih pjesama te emocionalnost i sugestivnost njegova glasa dušu su dale za premještanje na drugi glazbeni teritorij u kasnijoj fazi karijere, u kojoj je Oliver guštao najviše. Jednom prilikom mi je na Prokurativama rekao “Meni je sreća vrlo jednostavna stvar, do nje doći mi je samo sjesti za klavir i svirati pjesmu”. (Hrvoje Horvat)

Nekoliko je sjajnih poteza u svojoj karijeri napravio Oliver, a jedan od njih je bez svake sumnje ulazak u obitelj izvođača diskografske kuće Aquarius Records. Albumom Vridilo je, objavljenim 2005. godine, kao da je htio dati do znanja da je odlučio ostaviti iza sebe dugo godina građenu reputaciju najhvaljenijeg hrvatskog interpretatora pjesama zabavne glazbe i okrenuti novu stranicu u svom vokalnom kurikulumu. Taj je naizgled gotovo neprimijećen poslovni potez od Olivera stvorio respektabilnog pjevača na karti europskih vokalnih velikana upisavši ga među najvažnije glazbene izvođače srednje Europe. (Dubravko Jagatić)


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged