diskografska spajalica - zlatko turkalj turki - hdu 2021.

Diskografska spajalica predstavlja doajene, ali i nove glazbene talente

Hrvatska diskografska udruga je u suradnji s Zlatkom Turkaljem Turkijem, legendarnim radijskim voditeljem i glazbenim urednikom, krenula u kreiranje novog glazbenog projekta pod nazivom Diskografska spajalica.

Domaća diskografska industrija prošla je kroz razne faze razvoja, pomno prateći promjene kako u svijetu, tako i u glazbenoj umjetnosti te popularnoj kulturi. Njena uloga je danas još veća. Uz osnove snimanja, objavljivanja, distribuiranja i oglašavanja raznovrsnih glazbenih djela, ubraja i organiziranje evenata, odnose s javnošću, publishing, obavljanje koncertnih djelatnosti, glazbeno savjetovanje i organizaciju medijskih kuća. Jer, sve je to glazba.


Vođeni idejom spajanja glazbenog svijeta pod jedan nazivnik, HDU je odlučila publici približiti riječi onih bez kojih taj svijet ne bi bio moguć – glazbenicama i glazbenicima. Cilj novog projekta je putem zanimljivih i sadržajnih intervjua predstaviti najbolje doajene te najnovije talentirane izvođače i izvođačice. Intervjui će se objavljivati dva puta mjesečno, pod perom Zlatka Turkalja Turkija, koji će svojim dugogodišnjim iskustvom čitateljima predstaviti ono najbolje od glazbe.

“Jedva čekamo predstaviti ovaj projekt kojim ćemo reflektirati sve aspekte diskografske industrije, one prepoznatiljive i one malo slabije poznate. Ako vas zanima glazba u njenoj punoj veličini, od umjetničke pa sve do praktične strane, i ako ste oduvijek bili tip osobe koji je htio znati više, pridružite nam se u čitanju inspirativnih intervjua s našim najdražim glazbenicima i glazbenicama”, poručuju iz Hrvatske diskografske udruge.

Diskografska spajalica donosi zanimljivosti iz života glazbenika

Ljubitelji glazbe će, čitajući interjvuje, moći saznati informacije o samim životima glazbenika, njihovom iskustvu i odnosu s diskografskom industrijom, ali i razveseliti se uz pojedine zabavne glazbene anegdote. Više o Diskografskoj spajalici i gdje ju možete slušati doznajte na mrežnim stranicama HDU-a na adresi hdu.hr.

“Jako me veseli ovaj glazbeni projekt u kojem su povezane sve karike važne za uspjeh jedne pjesme, autora i izvođača. Razgovori o glazbi danas i u zlatno vrijeme diskografije siguran sam kako će pomoći talentiranim ljudima koji su originalni, kreativno buntovni i znaju što žele. Naši razgovori o glazbenoj produkciji i stvaralaštvu namijenjeni su svima kojima je glazba više od zabave. Glazbenicima kojima se vrata pozornice teško ili nikako ne otvaraju, jer ih ne zanima sudjelovanje u talent showu, nisu spremni na kompromise samo da da bi bili na televiziji ili u nekom glazbenom timu u kojem će najmanje biti svoji”, rekao je Zlatko Turkalj Turki.

Tagged