detour - master blaster :: 2023.

Detour stiže na Doru 2023 – pripremite se za “Master Blaster”!

Nakon velikih uspjeha singlova “Karavan” i “Nekad je bilo bolje” s kojim je Detour pobijedio na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, ovaj omiljeni glazbeni sastav u 2023. godinu ulazi u velikom stilu i s pjesmom “Master Blaster” stiže na Doru 2023! Dodajmo da je “Master Blaster” je ” ujedno i sedmi singl s nadolazećeg istoimenog šestog studijskog albuma Detoura. A njegov izlazak se očekuje u prvoj polovici ove, 2023. godine.


“Pjesma s kojom ćemo nastupiti na ovogodišnjoj Dori zove se Master Blaster, upravo kako će se zvati i naš novi album čiji izlazak planiramo ove godine. Ova pjesma je zapravo parola ili sinteza ideje naše glazbe izdane u protekle tri godine. Radi se o ljubavnoj pjesmi naglašenog i brzog ritma. No pomalo elektroničnog zvuka i apokaliptične atmosfere, o čemu osim glazbe govori i tekst. Tema je moć u rukama svakog od nas. A tom moći možemo razoriti odnose, bilo ljubavne, bilo prijateljske, bilo međunarodne… To je moć s kojom možemo uništavati svjetove, ali ona je, naravno i posljedica. Ona je i odgovornost koja s time dolazi”, rekao je Nenad Bordugan, vođa Detoura, koji je ujedno autor glazbe, teksta i aranžmana ove pjesme.

Ovo će biti prvi nastup Detoura na Dori u njihovih sedamnaest godina djelovanja

“Pjesmu ćemo izvesti u standardnoj postavi kao grupa od šestero ljudi, Na glavnom vokalu ovaj put je Ivana Radan, na bek vokalima Laura John i ja. Na klavijaturi je Vibor Čerič, na basu Marino Vinja i za bubnjem Edi Grubišić Cipal. To će biti naš prvi nastup na Dori i uzbuđeni smo zbog toga. Ali i zbog same činjenice da se ne radi o našem klasičnom glazbenom ambijentu. Upravo smo zato tu, jer sama Dora kao i Eurosong dokazano mogu podnijeti razne glazbene izričaje”, poručili su iz benda.

Detour će na Dori 2023 nastupiti u subotu, 11. veljače, a live prijenos iz Opatije bit će moguće pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije. Pjesma Master Blaster dostupna je na svim streaming servisima, a više o ovom pop bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Detour – Master Blaster

Tagged