detour - tourdetour / dom sportova, zagreb, 2018

Detour predstavio TourDetour i potvrdio status našeg najjačeg pop benda

Zagrebački Dom sportova je u subotu, 8. prosinca 2019. godine ugostio najbolji tulum u gradu – najveći koncert karijere grupe Detour, proslavu izlaska njihova novog albuma “TourDetour”! Dvosatni spektakl koji je odlično otvorila beogradska grupa “Ničim izazvan” nikog od brojnih posjetitelja nije ostavio ravnodušnim i već od samog početka i prvih taktova njihova hita “Vikend” publika je plesala u ritmu Detoura. Na set listi našle su se njihove najpoznatije pjesme još od doba Yammata, a priliku su dali i numerama s novog albuma. Tako su uz pomoć mladih snaga Ani i Jure otpjevali pjesmu Njuške, a uz uvod u prve taktove Lijepe naše izveli su pjesmu sa zasigurno najjačim stavom prema problemima sadašnjice – Psihopatijo bajna. Od novih pjesama tu su još svoje mjesto našle Brod tone i aktualni singl Skrivena.

Bend je odlično zvučao u pojačanom sastavu, gdje su se uz već standardnu postavu – Nenad Borgudan, Gina Victoria Damjanović, Vibor Čerić, Edi Grubišić – Cipal i Alen Križaj – na pozornici izmjenjivali i drugi glazbenici – gudački kvartet Lira, četveročlana brass sekciji te Vladimir Mirčeta na gitari i Ante Prgin Surka na udaraljkama.

Detourovci su pronašli prostor i za goste pa su im se pridružili članovi skupina Headoneast, Nipplepeople i Pavel. Posebno je emotivna bila izvedba pjesme Snijeg koju su izveli s Tonkom i Aljošom Šerićem, a za vrijeme koje je u Domu sportova i zasniježilo. Uslijedili su njihovi najveći hitovi Zaljubila sam se i Tvoje lice se promijenilo koji su rasplesali sve i jednog posjetitelja Doma sportova.

Nakon što ih je ushićena publika pozvala na bis, bend je izveo još tri pjesme i s publikom se razišao u odličnom raspoloženju.

Prve kritike koncerta govore kako je Detour potvrdio status najboljeg pop benda u Hrvatskoj i sada je ispred njih daljnja promocija albuma TourDetour koji je već prozvan – najboljim u 2018. godini.

“Dugo smo se spremali za koncert u Domu sportova, ujedno produkcijski najzahtjevniji koncert u našoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da smo publici dočarali viziju TourDetour putovanja i da smo im prištili lijepu večer. Uz glazbeni segment ovog puta smo dosta pažnje posvetili vizualnom dijelu gdje je svaka pjesma imala i svoj vizualni identitet. Nakon 15 godina rada, pet studijskih albuma ovo je bio naš logičan slijed. Hrabro smo ušli u kompletnu realizaciju i uz podršku dragih nam gostiju i organizatora kojima se ovim putem zahvaljujemo uspjeli realizirati sve što je bilo zacrtano. Svakako jedno lijepo iskustvo i odlično otvaranje naše nove priče koju ćemo u daljnjem periodu pod imenom TourDetour promovirati diljem regije”, rekao je frontman benda Nenad Borgudan.


  • foto: Goran Berović

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -