den - prvi put - 2021. - foto: dušan miletić

Den, mladi kantautor, predstavlja se javnosti singlom i spotom “Prvi put”

Mladi kantautor Nikola Denčić Den premijerno se predstavio javnosti singlom simboličnog naziva “Prvi put”. Njegovu iskrenu i emotivnu melankoličnu liriku obojenu laganim klavirskim notama, odgovarajuće prati i crno-bijeli video spot.

“Pjesma istinski pokazuje emocije kakve su bile u jednom trenutku u mom životu. Prije svega smatram da je moja glazba generalno takvog tipa da izražava moje emocije. Bavi se tematikom koja mi je bliska i situacijama koje sam proživio. Nadam se da ću za svaku buduću pjesmu imati strasti kao za ovu”, rekao je Den.

Redatelj spota Saša Knežević odlučio je koristiti crno-bijele tonove u spotu. Minimalistički i suptilno, spot spaja moderne tragove u glazbi s klasičnom pop muzikom. A tako i naznačuje što se od Dena može očekivati u budućnosti. Nikola Denčić Den, mladi kantautor i producent iz Kruševca u Srbiji, u glazbenim je vodama od svoje 15. godine. Den se u početku bavio obradama raznih stranih izvođača, usavršavajući svoje producentske sposobnosti u house, dubstep, reggae, drum n bass i trap žanrovima.

2019. godine pokrenuo je svoju samostalnu glazbenu etiketu i pod imenom Turnupsoundz objavio autorsku pjesmu Usne. Pjesma je bila dosta zapažena – imala je nekoliko stotina tisuća streamova. Sada pod okriljem izdavačke kuće Long Play i pod imenom Den kreće u novo poglavlje u svojoj karijeri.

“Smatram da sam prilično svestran glazbenik. Prvi put sam bio inspiriran elektroničkom glazbom, točnije pjesmama DJ-a Tiesta, koju mi je otac pokazivao tijekom djetinjstva. Kasnije sam počeo raditi obrade pjesama koje su me interesirale i počeo na svoju ruku učiti glazbenu produkciju. Širio sam svoje vidike. To je doprinijelo početku moje karijere u glazbenom svijetu”, rekao je Den. Više o njemu doznajte na njegovom Instagram profilu.

Video: Den – Prvi Put

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -