darko rundek & jazz orkestar hrt-a - uhode | 2023.

Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a predstavljaju “Uhode”, treći singl s albuma “Za vašu posljepodnevnu razonodu”

Nakon singlova “Ti i ja” i “Ena”, Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a, donose nam i treći službeni singl s albuma “Za vašu posljepodnevnu razonodu”! A radi se o Rundekovoj pjesmi “Uhode”, koja je prvotno bila objavljena na albumu “Tajni grad”. Podsjetimo, na albumu “Za vašu poslijepodnevnu razonodu” nalazi se 12 Rundekovih pjesama snimljenih s Jazz Orkestrom HRT-a. A one su odsvirane u aranžmanima Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića.

“One koji otprije poznaju pjesmu Uhode s albuma Tajni grad, osim raskošnog zvuka Jazz Orkestra HRT-a, u aranžmanu Luke Žužića, čeka i iznenađenje na kraju. Završni stihovi idu A zračni dusi te gledaju, pored uha svira Pan, oni te ne daju… postojali su u izvornoj verziji pjesme. Ali sam na snimanju albuma od njih odustao. Poslije mi je bilo žao i sad sam sretan da sam Uhodama vratio cjelovitost i otvaranje prema djetinjem i čudesnom. Osim toga, solo Damira Horvata na bariton-saksofonu je jedan od glavnih razloga da ovu snimku slušamo ponovo i ponovo”, rekao je Darko Rundek.

Podsjetimo, Rundek i Jazz orkestar HRT-a su dva dana zaredom napunili su dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. A zajedno su nastupali u Osijeku, Zadru, Makarskoj i Rovinju te jedne ljetne večeri na Sunčanoj strani Prisavlja. Cijeli album Za vašu posljepodnevnu razonodu možete poslušati na svim streaming servisima. Više o Darku Rundeku, našem velikom glazbeniku, doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Jazz orkestar HRT-a i Darko Rundek – Uhode

Tagged