dani vina jastrebarsko 2019

Dani vina u Jastrebarskom – središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja

Počeli su Dani vina u Jastrebarskom – središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja! Od četvrtka, 10., do nedjelje, 13. listopada 2019. godine, uz bogati kulturno – umjetnički, zabavni i edukativni program, posjetitelji manifestacije mogu kušati vina poznatih plešivičkih vinarija . Tomac, Korak, Šember, Jagunić, Kolarić, Braje, Ivančić, Režek, Tomac-Bajda, Šoškić, Jurkovac, Kurtalj, Sirovica i Mladina. Svečano otvorenje uveličalo je i šarenilo prekrasnih narodnih nošnji i uniformi članica i članova jaskanskih kulturno – umjetničkih društava, pjevača i plesača, mažoretkinja, vatrogasaca, lovaca, kuburaša i puhačkih orkestara.

“Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!”, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film Tko pjeva zlo ne misli) prisutne na otvorenju manifestacije pozdravio je gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Ispred pokrovitelja, Zagrebačke županije, govorila je zamjenica župana Nadica Žužak koja se pritom zahvalila vinogradarima i vinarima jaskanskoga kraja što pronose ime grada, a onda i Zagrebačke županije sudjelujući na brojnim izložbama i sajmovima vina, gdje redovito osvajaju zapažene nagrade i priznanja.

“Ova je manifestacija prilika za njihovu dodatnu promociju, ali i promociju cijeloga kraja, ona je mjesto susreta i prijateljstva”, rekla je zamjenica Župana Zagrebačke županije, Nadica Žužak.

Od petka do nedjelje, u terminima od 12 do 18 sati, održavat će se razne degustacije vina u kojima će svi zainteresirani moći besplatno sudjelovati.

Posebno raduju vinske radionice – prva vinska radionica na temu vinskih čaša, točnije koja je čaša za određenu vrstu vina, održava se u petak od 18:30 sati, dok se radionica na temu jantarnih vina, koja svakim danom zauzimaju sve više prostora na vinskoj sceni, planira u subotu u isto vrijeme.

U petak i subotu, prije večernjih koncerata Učiteljica, Ljubavnika i Begina, od 19:30 sati osmišljen je bogati kulturno – umjetnički program u kojem će nastupiti jaskanska kulturno – umjetnička društva, kao i posebni gosti Kumpanija Vela Luka.

Nedjelja je planirana za vatrogasce koji slave 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, dok će navečer velikim koncertom šator zaključati jaskanac Ivan Zak.

Sve u svemu, bogata ponuda vina i domaćih gastro proizvoda, uz vrhunsku zabavu, dovoljan su razlog da i Vi navratite u Jasku!

Vidimo se na najboljoj vinskoj fešti!!!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -