ivo jagnjić :: dalmatino - arena zagreb :: prosinac 2022.

Dalmatino u zagrebačkoj Areni pred 20.000 obožavatelja održao koncert karijere!

Splitski glazbeni fenomen Dalmatino u dvadeset godina karijere objavio je sedam albuma, više od šezdeset pjesama te odsvirao nebrojene koncerte. Ali srijedu, 21. prosinca 2022. godine i prepunu Arenu Zagreb će zasigurno pamtiti do kraja života! Rasprodana Arena u kojoj se smjestilo gotovo 20 tisuća njihovih najvećih obožavatelja uglas je pjevala svaku pjesmu. A posebno glasno su odzvanjali najveći hitovi, poput “Dajem ti rič”, “Ditelina s čet’ri lista”, “Dvi sestre blizanke”, “Cvit od kamena” te prikladan blagdanski hit “Božić bijeli”. Iznimno dirljiv trenutak tijekom koncerta bila je posveta benda neprežaljenom velikanu Oliveru Dragojeviću. Njemu su posvetili pjesmu “Dođi noćas u moj san”…


Uz Ivu Jagnjića na vokalu i električnoj gitari te Zdravka Sunaru na bubnjevima, posebnu atmosferu u zagrebačkoj Areni nosila je koncertna postava koju su činili Ante Gašpardi na klavijaturama, Vedran Gavrić na bass gitari, Miro Alduk na električnoj gitari, Jasenko Troković na perkusijama te Kristina Paćar i Monika Josipović na pratećim vokalima. Glazbeni gosti Dalmatina bili su Jure BrkljačaStjepan Štef Večković iz Ansambla Lado te kvartet Sequentia. A publiku je kroz večer vodio Vedran Mlikota. A kako je bilo na koncertu, djelić atmosfere možete vidjeti ovdje.

Fenomenalnu i koncertima ispunjenu godinu bend je zaključio spektakularnim nastupom u Areni Zagreb

Jedinstven glazbeni događaj pod imenom Božić bijeli u organizaciji agencije Lion Events bio je “šećer na kraju” ove nezaboravne i čarobne godine koju Dalmatino imaju iza sebe. On će im zasigurno ostati u sjećanju kao jedan od najposebnijih blagdanskih koncerata svih vremena. Dodajmo da je Dalmatino pred ovaj nastup, u petak, 16. prosinca 2022. godine, objavio i svoje prvo koncertno izdanje na CD-u i DVD-u.

“Iza nas, kao grupe Dalmatino, stoji godina koja se ne zaboravlja. Imali smo izuzetno živu koncertnu aktivnost i čak tri nastupa u dvorani Lisinski i Gripe u Splitu u travnju ove godine. S koncerta na splitskim Gripama imamo i audio i video zapis te moramo priznati da smo jako sretni što je ovaj koncert zabilježen zvukom i slikom. Ovaj živi album na neki je način rezime naše dvadesetogodišnje karijere i brojnih nastupa koji stoje iza nas. A čitava priča odvija se u našem rodnome Splitu. I moramo to naglasiti, jako smo ponosni na ovo izdanje! Još jednom, hvala svima koji su bili na ovom koncertu i koji su svojim prisustvom pridonijeli da napravimo prekrasnu atmosferu!”, poručili su iz Dalmatina. A više o ovom popularnom bend doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Dalmatino – Refužo :: Croatia

Tagged