daleka obala I dom sportova zagreb I 2022. I foto: josip marković

Daleka obala neponovljivom koncertnom energijom i pjesmom u Domu sportova povezala generacije

Daleka obala ovaj je vikend svojom novoprobuđenom kreativnom i sviralačkom energijom preplavila prepunu dvoranu Doma sportova, a tsunami emocija, zadovoljstva i nostalgije nije zaobišao ni publiku ni članove omiljenog dalmatinskog rock sastava! Splitske legende napokon smo dočekali na velikoj dvoranskoj pozornici kakvu njihov stvaralački opus zaslužuje. Iako bez Marijana Bana, no uz njegovu potpunu podršku, bend je u dvorani zagrebačkog Doma sportova održao koncert kojim smo, poput vremeplovom, plovili kroz četiri desetljeća svevremenskih hitova koji su obilježili generacije.


Posebno je zanimljivo bilo vidjeti kako su stare i nove pjesme Daleke obale povezale upravo sve generacije. One koji su svoje neponovljive trenutke mladosti obilježili uz prve pjesme sastava, ali i one koje Daleku obalu danas otkrivaju uz sjajne nove hitove kao što su Lipi dani, Od tebe ća, U reggaeu je spas, Cvijet i Kao sad.

Tri sata zbornog pjevanja obilježilo je subotnji koncert

Tonka, Roza, Morska vila, Noć je prekrasna, Ruzinavi brod i neizostavne Osamdesete vratile su publiku u vrijeme neponovljivih svirki i velikih koncerata, a Daleka obala je večer prepunu emocija i nostalgije zaokružila porukama optimizma i poručila publici – ostanite vjerni sebi, ostanite dosljedni! A kao veliko iznenađenje, cijeli koncert je na gitari svirao i veliki prijatelj benda Neno Belan. Podsjetimo, on je već i prije pjevao s Dalekom obalom na koncertima i studijskim izdanjima kao vodeći vokal.

“Koncert u Domu sportova sigurno je jedan od najvažnijih, ali ujedno i najdražih koncerata naše karijere. Puno je tu bilo faktora koji ga čine tako posebnim. Počevši od toga da nam je to ujedno prvi samostalni koncert u Domu sportova uopće. A ovo je i prvi dvoranski povratnički koncert na kojem smo publici prenijeli bogatu set listu u najboljem mogućem izdanju. Uz odličnu rasvjetu, sjajan razglas i besprijekornu organizaciju. I što je najvažnije, nas pozitivno svirački nabrijane!”, prve su reakcije članova Daleke obale nakon velikog zagrebačkog koncerta.

Najveći “teret na plećima” ovog koncerta ipak je imao Jakša Jordes

Jakša je svoju frontmensku, sviračku i nadasve pjevačku ulogu odradio vrhunski. U Domu sportova je razuvjerio i najveće skeptike koji su se na licu mjesta uvjerili da je on “pravi čovjek na pravom mjestu”. Glazbenu priču koju je Marijan Ban započeo, Jakša Jordes uspješno nastavlja i to na veliko oduševljenje publike koja ga je sa svakom izvedbom nagradila velikim ovacijama.

Dečki iz Daleke obale jedva čekaju ponoviti ovu lijepu priču na splitskim Gripama u subotu, 30. travnja 2022. godine! I to u gradu u kojem je ova glazbena legenda i započela svoje putovanje. Tako će se ponovno iz sveg glasa uživo zapjevati hitovi iz bogate pjesmarice Daleke obale. A publika će konačno dobiti priliku osjetiti i puni potencijal novih objavljenih uspješnica, poput nedavno objavljenog sjajnog singla Kao sad u neponovljivoj izvedbi Zorana Ukića na bubnjevima, Borisa Hrepića na basu, Jadrana Vuškovića na gitari, uz karizmatični vokal i frontmensku energiju Jakše Jordesa. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Daleka obala – Kao sad

Tagged