najhistrion 2022 :: dajana čuljak i zlatko vitez

Dajana Čuljak i Zlatko Ožbolt su Najhistrionka i Najhistrion za 2022. godinu

U Centru za kulturu “Histrionski dom” upriličena je dodjela nagrade Najhistrion za 2022. godinu. Nagrada se dodijelila u subotu, 17. prosinca 2022. godine, a dobitnici su Dajana Čuljak i Zlatko Ožbolt. Podsjetimo, nagrada Najhistrion utemeljena je 1993. godine i to na inicijativu Miljenka Mitrovića, uglednog kolumnista Večernjeg lista.


Ocjenjivački sud ove godine činili su, uz već spomenutog Miljenka Mitrovića i Ankica Dobrić, glumica i Najhistrionka te Zlatko Vitez, u svojstvu umjetničkog i organizacijskog ravnatelja Glumačke družine Histrion. Nakon dodjele nagrada, histrionska je publika imala priliku uživati u još jednoj izvedbi predstave Svoga tela gospodar Slavka Kolara, u režiji Damira Lončara.

Najhistrion i Najhistrionka su Zlatko Ožbolt i Dajana Čuljak

Najhistrionka za 2022. godinu je Dajana Čuljak. Iako joj je uloga Rože u histrionskoj predstavi Svoga tela gospodar tek druga uloga ostvarena u histrionskoj družini, odglumila ju je jednom riječju – maestralno. Dodajmo, za ulogu Rože već je nagrađena Bobijevom nagradom na 11. Bobijevim danima smijeha. A prije nešto više od tri tjedna za istu je ulogu proglašena i najboljom glumicom hrvatskog glumišta za proteklu godinu. U kojim je još ulogama Dajana glumila doznajte na stranicama IMDB-a.

Zlatko Ožbolt, dobitnik nagrade Najhistrion za 2022. godinu, histrionski je doajen. Naime, na histrionske daske koje život znače zakoračio je još davne 1987. godine. Do dana današnjega glumio je čak u dvanaest histrionskih uspješnica. Njegov je profesionalni odnos prema poslu uvijek bio primjeren, a njegove uloge bez iznimke zapažene. No, ove godine zablistao je u punom smislu te riječi u ulozi Jure Brezovića – Amerikanca u predstavi Svoga tela gospodar. O Zlatku Ožboltu više doznajte na Wikipediji.

Tagged