mural "volovčica" zagreb - city street art - 2021.

City Street Art – projekt promocije ulične umjetnosti koji vraća život na ulice

Ulična umjetnost privlači sve veću pozornost zahvaljujući sjajnim inicijativama, kako pojedinaca, tako i brendova – jedan od njih je i City Center one, čiji je projekt City Street Art svoju premijeru doživio krajem ljeta 2020. godine u Splitu.

Osmišljen je s ciljem oživljavanja odabranih zidnih površina u garažama i na ulazima u sam Centar, a sve kako bi posjetiteljima približili ovu, ponešto drugačiju vrstu umjetnosti i uljepšali svaki njihov posjet City Centeru one.

City Street Art nedavno je preselio u Zagreb, gdje je podignut na višu razinu. Naime, ovoga puta su, uz deset odabranih oslikanih površina u City Centeru one East i West, u samom gradu napravljena dva velika murala na dvije stambene zgrade.

Tako je mural u Španskom zauzeo 130 kvadrata, a onaj u istočnom dijelu grada, na Volovčici, čak 170 kvadrata zgrade. Oslikavanje je bilo zahtjevno i izazovno, ali i izuzetno zanimljivo i atraktivno, kako samim umjetnicima, poznatim imenima domaće graffiti scene, tako i stanarima spomenutih kvartova.

Ulična umjetnost pretvara gradove, ulice i zidove u velike galerije na otvorenom

Vraća osmijeh ljudima na lice, budi znatiželju i poziva da, makar na trenutak, zastanemo i uživamo u toj divnoj i neuobičajenoj vrsti umjetnosti. City Center one East, West i Split te dva zagrebačka kvarta lokacije su koje trebaju posjetiti svi ljubitelji ulične umjetnosti. I svi oni koji će to tek postati.

mural "špansko" zagreb - city street art - 2021.

“Naša je želja bila približiti se susjedima, našim vjernim posjetiteljima, i pokloniti im originalan, veseli, šareni vizual koji će krasiti njihov kvart. Povjerenje smo i ovaj put dali izvrsnoj ekipi iz kolektiva Graffiti na gradele, koji su napravili fenomenalan posao. Oduševljeni smo količinom pozitivnih komentara te vjerujemo kako našoj priči u kvartovima ovdje nije kraj”, poručili su iz City Centera one.

City Street Art

Tagged