chui - first of all - 2022.

Chui objavio singl “First Of All…” i pružio kratak i eksplozivan uvid u nadolazeći šesti album

Chui, uvijek originalni zagrebački jazz rock sastav, predstavlja prvi singl u 2022. godini. Radi se o pjesmi “First Of All…” koja najavljuje njihov novi album “Zagreb – Berlin”, koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Kako najavljuje Toni Starešinić, mastermind grupe Chui, sama skladba “First Of All…” daje kratak i eksplozivan uvid u dijelić glazbe koja nas očekuje na novom šestom studijskom albumu. Dodajmo da će album i ovoga puta biti objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear.


Novi singl First Of All… sada je dobio i prateći video koji su Chui snimili u studiju. A time su nam još jednom dokazali da kemije i uigranosti od stane benda ima napretek. Za video spot su zaslužni Srđan Sekulović Skansi i Level 1909 (Konrad Lovrenčić & Zvonimir Ante Stamać).

Album “Zagreb – Berlin” bit će objavljen krajem svibnja 2022. godine u digitalnom obliku

Uz to, album će zaokružiti ovogodišnju proslavu 10. rođendana benda. Album će se sastojati od novih skladbi koje je bend napisao posljednjih godinu dana, ali i glazbe koju je bend pred početak pandemije koronavirusom skladao kao soundtrack za njemački dokumentarni film Berlin simfonija velegrada redatelja Waltera Ruttmanna iz 1927. godine. Chui su ovu glazbu premijerno izveli 2019. godine u zagrebačkom kinu Tuškanac povodom otvorenja Berlinale Specijala u organizaciji Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza.

Podsjećamo kako su netom prije izbacivanja novog singla, Chui najavili i nastup na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac u Zagrebu, 3. lipnja, gdje će ujedno i započeti proslavu okrugle velike obljetnice. Koncertnu proslavu za ovu priliku popratit će projekcija filma Berlin simfonija velegrada za koji su Chui radili glazbu. Uz zagrebački nastup bend je sada spremni za novu rundu koncerata. Tako najavljuju i nastupe u Splitu (7. svibnja u klubu Kocka) te u Zaboku (27. svibnja u Polanoviću).

Glazbu za novi singl First Of All… napisao je Toni Starešinić koji je odsvirao klavijature, dok su za aranžmane zaslužni Chui. Vojkan Jocić odsvirao je saksofon i udaraljke, Ivan Levačić bubnjeve, a Konrad Lovrenčić bas gitaru. Ton majstor je Srđan Sekulović Skansi (Lemon Production Studio), a za mix & master zaslužan je Ivan Božanić (DAN, MRAK studio). Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Chui – First Of All…

Tagged