faces of europe - zagreb croatia - carsten sander - 2021.

Carsten Sander otvorio izložbu “Faces of Europe” u Francuskom paviljonu

Izložba “Faces of Europe” koju je organizirao cijenjeni njemački fotograf Carsten Sander otvorena je povodom Dana Europe. Izložba se održava u Francuskom paviljonu u Zagrebu, a predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti. Izložba ostaje otvorena do 8. svibnja 2021. godine i besplatna za sve posjetitelje.

Tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020., autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa Carsten Sander svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a. U njima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti. Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici… Ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.

Carsten Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu. Ističe njihov zajednički nazivnik – građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti i zajedničko djelovanje.

Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Izložba Faces of Europe otvorena je povodom ovogodišnjeg Dana Europe

Domaćini izložbe su veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Glavni partner projekta je Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu. Otvorenju izložbe prisustvovao je te pozdravio okupljene i sam autor. Izložbu su posjetile i brojne poznate osobe iz javnog života. Izdvojit ćemo Ivu Vitić Gameiro, Matiju Vujicu, Damira Hoyku, Maru Bratoš, Anu Vilenice, Ana Mariju Ricov, Natašu Mihaljčišin…

Izložba Faces of Europe bit će otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. godine, svakim danom od 12 do 20 sati u Francuskom paviljonu. Paviljon se nalazi u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu na Savskoj cesti 25. Podsjećami, izložba je besplatna za sve posjetitelje. Više o izložbi doznajte na mrežnim stranicama na adresi facesofeurope.eu.

Video: Europe Summer Tour 2020 – Faces of Europe – Carsten Sander

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -