bruno krajcar i denis razz - istrian shipyard I tehnomont pula I 2022.

Bruno Krajcar pjesmu “Istrian Shipyard” posvećuje istarskim brodograditeljima

Bruno Krajcar, jedan od naših najsvestranijih glazbenika, skladatelja, kantautora i pijanista, s juga čarobne Istre šalje nam pravu glazbenu razglednic naziva “Istrian Shipyard”. U fuziji različitih žanrova, a sa svojstvenim jazz-rukopisom, u ovoj se skladbi zrcali tradicijska glazba Istre. Dodajmo, ta glazba je prepoznata i u svijetu i nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske nematerijalne kulturne baštine.


“Pjesma Istrian shipyard svojevrsni je hommage istarskim brodograditeljima i tradiciji brodogradnje u Istri. A posebno u Puli. Nadasve me raduje suradnja s Denisom Razzom, vrsnim jazz saksofonistom, dogogodišnjim glazbenim suputnikom”, rekao je Burno Krajcar. Dodajmo da se ova pjesma nalazi na albumu Istrian Instrumental Rhapsody, koji je 2022. godine bio nominiran za nagradu Porinu u kategoriji najboljeg instrumentalnog albuma.

Prateći video spot za ovu pjesmu režirao je Edi Gojak, a snimao Zoran Burazerović. Spot je prigodno sniman u brodogradilištu Tehnomont u Puli gdje je po prvi puta među brodovima zasvirao koncertni klavir. Pjesma Istrian Shipyard dostupna je na svim streaming servisima. Više informacija o ovom vrsnom hrvatskom akademskom glazbeniku, skladatelju i kantautoru doznajte na Wikipediji. Glazbu sjajnog saksofonista Denisa Razza možete poslušati na njegovoj mrežnoj stranici na adresi denisrazz.com.hr.

Video: Bruno Krajcar ft. Denis Razz – Istrian Shipyard

Tagged