bruno krajcar i marija husar rimac - tebe žeđa duša moja - 2021

Bruno Krajcar i Marija Husar Rimac pjevaju pjesmu “Tebe žeđa duša moja”

Bruno Krajcar predstavlja svoj treći singl “Tebe žeđa duša moja” na kojem mu se pridružila fantastična Marija Husar Rimac.

Podsjetimo, krajem 2020. godine Bruno Krajcar, jedan od naših najsvestranijih akademskih glazbenika, skladatelj, kantautor, orguljaš, pijanist, urednik, producent, tekstopisac i etnomuzikolog, predstavio je novi album “Sve će biti dobro”.

Inspiraciju za ovu nježnu i emotivnu pjesmu Bruno Krajcar je pronašao u Bibliji: “Biblijski tekstovi često su bili inspiracija za brojna umjetnička djela, a Knjiga psalama koja se nalazi u sredini Svetog pisma svojevrsni je molitvenik u kojemu nalazite molitve za različita ljudska stanja i osjećaje, od žalosti i tuge pa sve do najveće radosti i zahvalnosti.”

Psalam 63 kojeg je Krajcar uglazbio, je psalam mistične ljubavi u kojoj molitva postaje žeđ i glad, jer prožima dušu i tijelo. Uz Krajcarovu glazbu i izvedbu u kojoj mu se pridružila jedna od naših najboljih pjevačica, Marija Husar Rimac, ovaj stari biblijski tekst postaje više nego aktualan u vremenima pandemije koronavirusa i potresa kada u neizvjesnosti spoznajemo svoju ranjivost.

Video spot je djelo Josipa Pina Ružića i snimljen je na zaboravljenoj, a tako čudesnoj lokaciji na području župe Bale u Istri

Radi se o prostoru kod Crkve sv. Petra na stijeni, znanoj i kao Sveti Petar na Tondonolu gdje zaboravljena crkvica odolijevajući zubu vremena vapi za obnovom.

Pjesma Tebe žeđa duša moja savršeno utjelovljuje poruku nade i optimizma koju nosi Krajcarov album Sve će biti dobro koji je u kratkom vremenu od objave naišao na odlične reakcije publike i kritike.

“Tišinom vrijednom kao i nota, zaodjeven pretežno akustičnim instrumentima, od prvog takta odvodi u neki film i postaje soundtrack slušateljevih misli nižući teme iz onog dubokog vjerskog bića koje toliko obilježava Krajcarov život i stvaralaštvo…”, napisao je Andrej Grozdanov.

“Zbirka je to malih, rekao bih, obiteljskih pjesama duhovne intonacije i sadržaja, a prije svega, u koordinatama današnje popkulturne scene, i hrabro svjedočanstvo koje dođe kao melem u neizvjesnim vremenima dodatno nagriženim sumnjama i strahovima, cinizmom i relativizmom”, napisao je o albumu portal Sound Guardian.

Više informacija o Bruni Krajcaru doznajte na Wikipediji.

Bruno Krajcar i Marija Husar Rimac – Tebe žeđa duša moja

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -