boris štok | tvornica kulture zagreb | 2018.

Boris Štok održao sjajan koncert u Tvornici kulture i na krilima prvog samostalnog albuma “zapalio” sve prisutne!

Gotovo puna zagrebačka Tvornica kulture još jednom je pokazala da je Boris Štok dobro odlučio krenuvši u solističke glazbene vode. Na krilima prvog samostalnog albuma “Ispod kože”, objavljenog 1. listopada 2018. godine, Boris Štok je sa svojim bendom u nešto manje od 120 minuta zapalio pozornicu i sve prisutne. Pozitivna energija, nova Borisova glazbena estetika i visoki profesionalizam mogao se osjetiti u svakom trenutku koncerta kojeg je, podsjetimo, održao u petak, 26. listopada 2018. godine.

Kako je koncert održan u svrhu promocije albuma, Boris je, nakon otvarajuće Jeka, izveo sve dosadašnje uspješnice sa albuma. Tako se čula naslovna pjesma Ispod kože, ali i Kao mi, Baby Baby te najnoviji singl Dodiri. Te su se večeri mogle čuti i pjesme objavljene na EP izdanju Puls – Ove misli, Tišina, kao i obrada pjesme Voli me još ovu noć kultnog riječkog dvojca Denis & Denis, tijekom čije je izvedbe Boris zakoračio spretno u društvo svojih obožavatelja.

I ljubitelji Borisovog zvuka iz vremena sastava Quasarr došli su te večeri na svoje. Plesalo se i pjevalo na sav glas uz hitove Ti, Arpeggio, Iluzije, Sjene i Propaganda. No vrhunac koncerta dogodio se kada se na pozornici pojavila jedinstvena Josipa Lisac! A ona je s Borisom izvela Ljubav, pjesmu nagrađenu Porinom za najbolju vokalnu suradnju.

Boris je na koncert doveo sjajne goste – Josipu Lisac, Chui i predgrupu The Siids!

Uz Josipu, gosti koncerta bili su i sjajni dečki iz benda Chui. A oni su prisutne podsjetili na Pogledaj, pjesmu koju je kritika već uvrstila u društvo najboljih ostvarenja 2018. godine. Koncert je završio jednako zapanjujuće kako nas je i predgrupa The Siids (projekt Stanislava Grdakovića i Darka Terlevića) uvela u središnji dio večeri, nastup Borisa Štoka. Naime, zadnje minute koncerta bile su posvećene legendarnom Davidu Bowieu kroz akustičnu i intimnu Štokovu izvedbu pjesme Space Oddity.

Zagreb je tako u novouređenoj Tvornici kulture doživio glazbenu ekstazu i prezentaciju dobrog ukusa. Ali i uvjerljivu i neiscrpnu energiju te vrhunsku proslavu lansiranja albuma Ispod kože. Publika na Borisovom domaćem terenu, u Rijeci, imat će ga priliku slušati u petak, 23. studenog 2018. godine u Pogonu kulture. A više o Borisu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Boris Štok – Ispod kože

Tagged